- Berichten
- 142
Vandaag had ik de planning strak voor elkaar. Ik had de kinderen beloofd een appeltaart te bakken op de Q en we moesten natuurlijk ook nog gewoon eten.
Eerst begonnen met het maken van het deeg.
200 gram suiker, 200 gram boter, 400 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei en een snufje zout. Na het kenden even de koeling in zodat het goed uit te rollen is.
In de tussen tijd vast de chimmychurry voor bij het vlees gemaakt zodat deze goed kan doortrekken.
Daarna appels snijden voor de vulling. En de rest van de vulling in orden maken. Voor de vulling wilde ik eens afwijken van het bekende en heb gekozen om er dadels, kardemom, kaneel en amandelspijs in te doen.
Toen was het tijd om het deeg uit te rollen en de taart in elkaar te zetten.
Beetje paneermeel op de bodem voor de vulling er in gaat en dan een laag vulling een laag spijs en daar weer een laag vulling op.
Afgestreken met wat ei. Tip van een bakker waar ik ooit mee heb gewerkt. Beetje zout bij het ei. Dan klop je het makkelijker los. Wat suiker er op en dan maar de Q in. 175 graden voor een uur was de planning. Omdat ik (nog) geen pizza steen heb een constructie gemaakt met een oven schaal om te voorkomen dat de bodem te heet word.
Thermometer er in. 90 graden kern ingesteld. Maar hij zat er meer in om binnen de temp van de Q te kunnen zien en op tijd te kunnen handelen als dat moest.
Uiteindelijk heeft hij er bijna 1.5 uur in gezeten. Maar dit kwam vooral omdat de temp toen hij er in ging nog te laag was en minder snel omhoog kwam als ik dacht.
Toen de taart er uit en groenten voor het dinner er in.
Aardappels er bij en een uurtje op 180 graden moest genoeg zijn. In de tussen tijd de longhaas schoongemaakt en wat crème fraiche met bieslook te mengen. Voor op de aardappels.
Toen de groenten en aardappelen gaar waren alles uit de Q gehaald en hem goed heet gestookt met mijn gietijzeren rooster er op voor het vlees.
Longhaas er op en aan alle kanten goed dicht grillen en aan tafel. Alles op en iedereen heeft weer heerlijk gegeten. Als toetje hadden de kinderen appel taart. Papa en mama nemen die zo bij de koffie.
Ik ben vooral erg blij met de appeltaart. Als kok bak ik niet zo vaak. Dat was op de Q een uitdaging maar prima gelukt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Eerst begonnen met het maken van het deeg.
200 gram suiker, 200 gram boter, 400 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei en een snufje zout. Na het kenden even de koeling in zodat het goed uit te rollen is.

In de tussen tijd vast de chimmychurry voor bij het vlees gemaakt zodat deze goed kan doortrekken.

Daarna appels snijden voor de vulling. En de rest van de vulling in orden maken. Voor de vulling wilde ik eens afwijken van het bekende en heb gekozen om er dadels, kardemom, kaneel en amandelspijs in te doen.


Toen was het tijd om het deeg uit te rollen en de taart in elkaar te zetten.

Beetje paneermeel op de bodem voor de vulling er in gaat en dan een laag vulling een laag spijs en daar weer een laag vulling op.


Afgestreken met wat ei. Tip van een bakker waar ik ooit mee heb gewerkt. Beetje zout bij het ei. Dan klop je het makkelijker los. Wat suiker er op en dan maar de Q in. 175 graden voor een uur was de planning. Omdat ik (nog) geen pizza steen heb een constructie gemaakt met een oven schaal om te voorkomen dat de bodem te heet word.

Thermometer er in. 90 graden kern ingesteld. Maar hij zat er meer in om binnen de temp van de Q te kunnen zien en op tijd te kunnen handelen als dat moest.
Uiteindelijk heeft hij er bijna 1.5 uur in gezeten. Maar dit kwam vooral omdat de temp toen hij er in ging nog te laag was en minder snel omhoog kwam als ik dacht.

Toen de taart er uit en groenten voor het dinner er in.



Aardappels er bij en een uurtje op 180 graden moest genoeg zijn. In de tussen tijd de longhaas schoongemaakt en wat crème fraiche met bieslook te mengen. Voor op de aardappels.

Toen de groenten en aardappelen gaar waren alles uit de Q gehaald en hem goed heet gestookt met mijn gietijzeren rooster er op voor het vlees.


Longhaas er op en aan alle kanten goed dicht grillen en aan tafel. Alles op en iedereen heeft weer heerlijk gegeten. Als toetje hadden de kinderen appel taart. Papa en mama nemen die zo bij de koffie.


Ik ben vooral erg blij met de appeltaart. Als kok bak ik niet zo vaak. Dat was op de Q een uitdaging maar prima gelukt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk