Beef en Steak

Eerste ervaringen

DannyG

Tondelzoeker
Berichten
9
Goedemiddag,

Mijn naam is Danny en maandje geleden, na lang nadenken, uiteindelijk beslissing genomen en The Bastard VX aangeschaft. Inmiddels ingebrand en mijn eerste ervaringen opgedaan met beheren van de temperatuur en bakken van vis en vlees. Mijn vrouw heeft zelfs een appeltaart gemaakt die prima gelukt is maar wel wat rokerig smaakte. Vermoedelijk volgende keer toch weer in de oven.
Nu rustig ervaring op doen en leren van het forum. Vervolgens de noodzakelijke accessoires aanschaffen waar ik vermoedelijk op dit forum nog wat vragen over ga stellen. Inmiddels vlees in de vriezer voor pulled pork en spareribs als volgende uitdaging. Dit gaat een leuke zomer worden.
 
Welkom Danny, veel plezier en inspiratie hier!

Voor taart en gebak, brood heb je puur houtskool nodig die goed heet is en schoon stookt, dan werkt het. Probeer gerust nog eens die appeltaart, lekker ook met wat uitgebakken spekkies erdoor!
 
Welkom Danny.
 
Welkom Danny, veel plezier en inspiratie hier!

Voor taart en gebak, brood heb je puur houtskool nodig die goed heet is en schoon stookt, dan werkt het. Probeer gerust nog eens die appeltaart, lekker ook met wat uitgebakken spekkies erdoor!
dank je wel voor je reactie. Wat bedoel je precies met puur houtskool ? We hebben Black Ranch Steakhouse ( Acacia ? ) Grillhoutskool South Africa 15kg gebruikt en ik heb nog een zak Dammers staan.
 
Welkom Danny.
Veel plezier hier!

Voor taarten etc moet je een neutrale houtskool gebruiken. (Volgens mij heb je die).
En je bbq moet vrij zijn van vetresten etc.
Die kunnen ook nog wat rooksmaak afgeven.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Wat bedoel je precies met puur houtskool ?

Ik bedoel alleen brandstof, geen rookhout, en zorgen dat alles goed schoon brandt dus niet meteen na opstarten al gaan bakken maar alles goed even de tijd geven om zonder rook te branden. Dammers is een uitstekende schone brandstof hiervoor.
 
Goedemiddag,

Mijn naam is Danny en maandje geleden, na lang nadenken, uiteindelijk beslissing genomen en The Bastard VX aangeschaft. Inmiddels ingebrand en mijn eerste ervaringen opgedaan met beheren van de temperatuur en bakken van vis en vlees. Mijn vrouw heeft zelfs een appeltaart gemaakt die prima gelukt is maar wel wat rokerig smaakte. Vermoedelijk volgende keer toch weer in de oven.
Nu rustig ervaring op doen en leren van het forum. Vervolgens de noodzakelijke accessoires aanschaffen waar ik vermoedelijk op dit forum nog wat vragen over ga stellen. Inmiddels vlees in de vriezer voor pulled pork en spareribs als volgende uitdaging. Dit gaat een leuke zomer worden.
Hoi Danny, welkom bij het Genootschap.
Ik maak nagenoeg elk jaar mijn traditionele Appeltaart op de BBQ met appels uit eigen tuin., 1-tje maar want ik heb niet veel appels per jaar.
Ik heb nooit last van rokerige appeltaart (is overigens niet lekker)
De misvatting die velen maken is dat ze denken dat houtskool smaak moet afgeven, dat is klinkklare onzin, Houtskool en Briketten zijn je Hittebron en geen smaakmakers, Punt.
extra smaak komt door rook van rookhout of PAK's (in kleine hoeveelheden) door afdruipend vet op je kolen.
Houtskool is een natuurproduct dat als het niet goed is omgevormd tot houtskool nog reststoffen zoals teer kan bevatten en dit rookt en stinkt.
Tip: voordat je je product op de BBQ legt, even ruiken aan de schoorsteen/luchtuitlaat van de BBQ, die moet nagenoeg reukloos zijn.
En zoals Sander zegt, Dammers is prima houtskool, met af en toe een stinkkooltje, maar dat hebben nagenoeg alle merken/soorten houtskool.
Dat zie je en ruik je ze roken als een gek en/of branden met gele vlammen
 
Laatst bewerkt:
Ik bedoel alleen brandstof, geen rookhout, en zorgen dat alles goed schoon brandt dus niet meteen na opstarten al gaan bakken maar alles goed even de tijd geven om zonder rook te branden. Dammers is een uitstekende schone brandstof hiervoor.
Dank voor de tip, had de Dammers kolen nog niet gebruikt en we gaan een nieuwe poging wagen met je tips en Dammers.
 
Hoi Danny, welkom bij het Genootschap.
Ik maak nagenoeg elk jaar mijn traditionele Appeltaart op de BBQ met appels uit eigen tuin., 1-tje maar want ik heb niet veel appels per jaar.
Ik heb nooit last van rokerige appeltaart (is overigens niet lekker)
De misvatting die velen heggen is dat ze denken dat houtskool smaak moet afgeven, dat is klinkklare onzin, Houtskool en Briketten zijn je Hittebron en geen smaakmakers, Punt.
extra smaak komt door rook van rookhout of PAK's (in kleine hoeveelheden) door afdruipend vet op je kolen.
Houtskool is een natuurproduct dat als het niet goed is omgevormd tot houtskool nog reststoffen zoals teer kan bevatten en dit rookt en stinkt.
Tip: voordat je je product op de BBQ legt, even ruiken aan de schoorsteen/luchtuitlaat van de BBQ, die moet nagenoeg reukloos zijn.
En zoals Sander zegt, Dammers is prima houtskool, met af en toe een stinkkooltje, maar dat hebben nagenoeg alle merken/soorten houtskool.
Dat zie je en ruik je ze roken als een gek en/of branden met gele vlammen
Dank voor je uitgebreide reactie, we gaan gewoon nieuwe poging wagen.....
 
Welkom Danny, we zien de tweede appeltaart wel verschijnen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan