Paar weken terug had ik eindelijk weer eens de tijd om de smoker op te stoken.
Uiteindelijk een weekend met sneeuw, maar onder de carport kon het de pret toch echt niet drukken. ;-)
Nu moest toch echt de brisket er eens aan geloven, dus zo gezegd zo gedaan.

Avond ervoor geinjecteerd met rundvleesbouillon en ingesmeerd met een droge rub.


Om 07:00 volgende ochtend was de WSM klaargemaakt zodat de brisket erop kon. Spannend!

Had deze op voorhand al doormidden gesneden omdat ik van de andere kant burned ends wilde maken. Had achteraf ook gekund.

Bij 71 graden de brisket ingepakt in dubbele laag alufolie en teruggelegd.

Na totaal iets meer dan 9 uur was het dan zover... 91 graden!
Heb tussendoor niet gekeken, en alleen het deurtje een keer open gehad om water bij te vullen. Wilde proberen de temperatuur zo constant mogelijk te houden.
Na het rusten was dit het uiteindelijke resultaat. Mooie rookring, maar zag er wel wat te droog uit. (ondanks de runderbouillon) Toch iets eerder van de smoker af? Iets minder lang moeten laten rusten? Te snel op temp van 71 of naar 91? Te weinig folie waardoor te veel verdampt?
Anyway...de smaak was absoluut fantastisch!

Tja...en dan die burned ends.
Wat een genot!

Al met al meer dan tevreden met een eerste keer brisket. Absoluut voor herhaling vatbaar!
Uiteindelijk een weekend met sneeuw, maar onder de carport kon het de pret toch echt niet drukken. ;-)
Nu moest toch echt de brisket er eens aan geloven, dus zo gezegd zo gedaan.

Avond ervoor geinjecteerd met rundvleesbouillon en ingesmeerd met een droge rub.


Om 07:00 volgende ochtend was de WSM klaargemaakt zodat de brisket erop kon. Spannend!

Had deze op voorhand al doormidden gesneden omdat ik van de andere kant burned ends wilde maken. Had achteraf ook gekund.

Bij 71 graden de brisket ingepakt in dubbele laag alufolie en teruggelegd.

Na totaal iets meer dan 9 uur was het dan zover... 91 graden!
Heb tussendoor niet gekeken, en alleen het deurtje een keer open gehad om water bij te vullen. Wilde proberen de temperatuur zo constant mogelijk te houden.
Na het rusten was dit het uiteindelijke resultaat. Mooie rookring, maar zag er wel wat te droog uit. (ondanks de runderbouillon) Toch iets eerder van de smoker af? Iets minder lang moeten laten rusten? Te snel op temp van 71 of naar 91? Te weinig folie waardoor te veel verdampt?
Anyway...de smaak was absoluut fantastisch!

Tja...en dan die burned ends.


Al met al meer dan tevreden met een eerste keer brisket. Absoluut voor herhaling vatbaar!