BasBQ
Beef en Steak

Eerste Beercan Chicken!

 

ruudbosch

Kooltjesharker
Berichten
212
Vandaag besloten om mijn eerst Low & Slow gerechtje van de BBQ te maken.... namelijk de BBC.

Vanmorgen een lekker scharrelkipje gescoord en deze ingesmeerd met de Funky Chicken Rub van Noskos.
IMG_4396_zpso4bq4ip7.jpg


Hierna hem in de koelkast gezet en zojuist de briketten opgestart.
Kippetje in het midden tussen de kooltjes gezet omdat anders de deksel er niet op kan.
Blikje Kornuit in haar *** en nog wat Pecan rookhout toegevoed.
IMG_4397_zps5ymnna4k.jpg

IMG_4398_zps7nmo6dor.jpg


Ik ben benieuwd!
 
Even een update na heerlijk van mijn eerste BBC te hebben gesmikkeld!
Het kippetje heeft zo'n 5 kwartier indirect op de Q gestaan.
Kerntemperatuur was toen ong. 80 graden. Het laatste kwartier mijn luchtgaten onder vol open gezet om nog een krokant velletje te krijgen.
Zo zag ze eruit toen ik haar uit de Q haalde:

08E954F8-11A3-4E80-82D6-419325595127_zps1oh4zxfr.jpg
[/img]

Opgediend met wat geroosterde groenten:

00F658FF-EB40-4CB9-8F51-C28F2333FA33_zpsrnenx2av.jpg


We hebben met drie man heerlijk van de kip gesmuld!!
 
Prima kippetje Ruud  :)
Ik voel een Tokkie aankomen.

P.s.
Als je foto's hebt geplaats, en je haalt vervolgens de bronbestanden weg, dan verwijzen de linkjes nergens meer naar, en zien wij geen lekkere plaatjes meer.
Dus aub reeds geplaatste foto's laten staan waar de linkjes naar verwijzen.

Mac
 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan