- Berichten
- 10
Zondag 01-05-2016: Mooi weer dus tijd voor een mooi gerecht op de BBQ!
BeerCan Chicken 
Ingredi?nten:
-Hele kip
-Bier 0,5l blik
-Olijf olie
-Rub
We smeren de kip in met olijfolie zowel de binnen als de buitenkant en voorzien de kip met de rub.
Vervolgens laten we de rub lekker intrekken en plaatsen we de kip alvast op het bierblik, ik heb eerst het blik half leeggedronken en de bovenkant van het blik opengemaakt met een blikopener.
In de tussentijd maken we de BBQ klaar en steken een halfvolle briketten starter aan.
Ik heb de 2 briketten bakjes links en rechts geplaatst en met aluminiumfolie het rooster in het midden bedekt waarop ik de kip ga plaatsen.
Ook komt er nog een bakje met uiteraard bier naast de kip te staan.
De houtsnippers die ik voor het roken gebruik in het water gezet, in dit geval Weber firespice whiskey snippers.
De briketten die ondertussen goed aan het branden waren heb ik verdeeld over de 2 briketten bakjes, de kip ertussen geplaatst en wat rooksnippers toegevoegd en vervolgens de deksel erop.
De temperatuur op ongeveer 175 graden en lekker laten garen en roken.
Na 45 minuten nog wat rookhout toegevoegd.
En na 70 minuten liep het vocht eruit dus toen maar even de thermometer erbij gepakt om te meten.
79 graden kerntemperatuur perfect!
Even dat kippetje laten rusten en het blikje verwijderen.
Vervolgens de kip geplukt en heerlijke pulled chicken ervan gemaakt met BBQ saus.
Lekker op een wit bolletje met een slaatje bla en wat gebakken uitjes heerlijk!
De eerste bierblikkip is een feit!
B-) op naar het volgende gerecht!


Ingredi?nten:
-Hele kip
-Bier 0,5l blik
-Olijf olie
-Rub
We smeren de kip in met olijfolie zowel de binnen als de buitenkant en voorzien de kip met de rub.
Vervolgens laten we de rub lekker intrekken en plaatsen we de kip alvast op het bierblik, ik heb eerst het blik half leeggedronken en de bovenkant van het blik opengemaakt met een blikopener.
In de tussentijd maken we de BBQ klaar en steken een halfvolle briketten starter aan.
Ik heb de 2 briketten bakjes links en rechts geplaatst en met aluminiumfolie het rooster in het midden bedekt waarop ik de kip ga plaatsen.
Ook komt er nog een bakje met uiteraard bier naast de kip te staan.
De houtsnippers die ik voor het roken gebruik in het water gezet, in dit geval Weber firespice whiskey snippers.
De briketten die ondertussen goed aan het branden waren heb ik verdeeld over de 2 briketten bakjes, de kip ertussen geplaatst en wat rooksnippers toegevoegd en vervolgens de deksel erop.
De temperatuur op ongeveer 175 graden en lekker laten garen en roken.
Na 45 minuten nog wat rookhout toegevoegd.
En na 70 minuten liep het vocht eruit dus toen maar even de thermometer erbij gepakt om te meten.
79 graden kerntemperatuur perfect!
Even dat kippetje laten rusten en het blikje verwijderen.
Vervolgens de kip geplukt en heerlijke pulled chicken ervan gemaakt met BBQ saus.
Lekker op een wit bolletje met een slaatje bla en wat gebakken uitjes heerlijk!
De eerste bierblikkip is een feit!
