Z
zimple
Gast
ik heb afgelopen weekend voor het eerst een beer can chicken gemaakt op mijn weber compact 47 (ja, het goedkoopste model ). Dit was overigens mijn eerste keer BBQ'en via indirect, met een eigen samengestelde dry rub (recept van Internet) en temperatuur gecontroleerd BBQ'en - leuk!
Ik heb de bbq voor indirect ingericht en heb appelhout gebruikt voor het roken. De kern va de kip was na 1,5 uur op 72 graden, kern temperatuur is via een Maverick ET-732 bijgehouden (super apparaat!).
Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was dat de kip niet rechtop (op het bier blikje) kan blijven staan als de deksel van de weber erop moet . Voor nood heb ik de kip maar horizontaal neergelegd op het bovenrooster. hierdoor liep er wel een groot deel van het bier uit, uiteraard.
- Ligt het aan mijn bbq dat de kip niet rechtop kan staan? Gaat dit beter met een ander model weber? Moet ik juist het bovenrooster niet gebruiken? Hoe doen jullie dit op de weber?
Het eindresultaat was dat de kip goed te eten was, maar ik van hem iets te sappig. Ik had de kip liever wat droger, maar vooral krokanter gehad. Ik heb de temperatuur rond de 100 - 110 graden gehouden tijdens de 1,5 bereiding. De kip zelf was iets minder dan 1KG.
- Kan ik de temperatuur beter hoger aanhouden om dit te bereiken?
Ik heb de bbq voor indirect ingericht en heb appelhout gebruikt voor het roken. De kern va de kip was na 1,5 uur op 72 graden, kern temperatuur is via een Maverick ET-732 bijgehouden (super apparaat!).
Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was dat de kip niet rechtop (op het bier blikje) kan blijven staan als de deksel van de weber erop moet . Voor nood heb ik de kip maar horizontaal neergelegd op het bovenrooster. hierdoor liep er wel een groot deel van het bier uit, uiteraard.
- Ligt het aan mijn bbq dat de kip niet rechtop kan staan? Gaat dit beter met een ander model weber? Moet ik juist het bovenrooster niet gebruiken? Hoe doen jullie dit op de weber?
Het eindresultaat was dat de kip goed te eten was, maar ik van hem iets te sappig. Ik had de kip liever wat droger, maar vooral krokanter gehad. Ik heb de temperatuur rond de 100 - 110 graden gehouden tijdens de 1,5 bereiding. De kip zelf was iets minder dan 1KG.
- Kan ik de temperatuur beter hoger aanhouden om dit te bereiken?