- Berichten
- 5.321
Hey
Ik had vorig jaar nog bij de boer bavetten besteld. Om het verschil te kennen had ik een vink en een maan gevraagd. Enkele maanden terug is die vink eraan gegaan in de vorm van een rollade en die was overheerlijk. Nu moet ik de diepvries ontdooien en dus moest deze leeg. Met Covid moeilijk om telkens de grote stukken met 2 a 4 personen erdoor te jagen, maar ze begonnen nu wel wat naar de einddatum te gaan qua invriezen. Deze Bavet (maan) was het allerlaatste stuk dat erin lag en dus kan ik opnieuw zaken beginnen bestellen.
Ik heb m met een reverse gedaan, dus 40 min op voorhand grof zeezout, paprikapoeder, peper en lookpoeder erop. Tot 46° laten garen op 100°, waarna ik hem heb afgegrild tot 54°. Tijdens het rusten konden de groene asperges erop zodat alles samen klaar was. De patatjes zijn in de oven terecht gekomen, want ik ben nog niet handig genoeg om het allemaal op 1 kamado te doen
Dringend een 2de nodig.
Dus eerste keer ook bavet als bavet gegeten en las hier al dat het een heerlijk stuk vlees is. Daar kan ik weinig anders over zeggen. Het is echt wel een heerlijk stuk vlees. Heb wel van te voren heel goed zitten inspecteren hoe ik moest snijden
. Want verkeerd snijden, is het stuk om zeep. Maar ik zat goed.
Dit was een bavet van Belgisch Witblauw en kan er niets op aanmerken. Koop ik zo weer.
Oh ja, deze keer met een Gin Tonic.
Ik had vorig jaar nog bij de boer bavetten besteld. Om het verschil te kennen had ik een vink en een maan gevraagd. Enkele maanden terug is die vink eraan gegaan in de vorm van een rollade en die was overheerlijk. Nu moet ik de diepvries ontdooien en dus moest deze leeg. Met Covid moeilijk om telkens de grote stukken met 2 a 4 personen erdoor te jagen, maar ze begonnen nu wel wat naar de einddatum te gaan qua invriezen. Deze Bavet (maan) was het allerlaatste stuk dat erin lag en dus kan ik opnieuw zaken beginnen bestellen.
Ik heb m met een reverse gedaan, dus 40 min op voorhand grof zeezout, paprikapoeder, peper en lookpoeder erop. Tot 46° laten garen op 100°, waarna ik hem heb afgegrild tot 54°. Tijdens het rusten konden de groene asperges erop zodat alles samen klaar was. De patatjes zijn in de oven terecht gekomen, want ik ben nog niet handig genoeg om het allemaal op 1 kamado te doen

Dus eerste keer ook bavet als bavet gegeten en las hier al dat het een heerlijk stuk vlees is. Daar kan ik weinig anders over zeggen. Het is echt wel een heerlijk stuk vlees. Heb wel van te voren heel goed zitten inspecteren hoe ik moest snijden

Dit was een bavet van Belgisch Witblauw en kan er niets op aanmerken. Koop ik zo weer.
Oh ja, deze keer met een Gin Tonic.