BasBQ
Beef en Steak

Eerst keer PP

 

roan_b

Sprokkelaar
Berichten
35
Vandaag ga ik mij eens wagen aan mijn eerste PP

Zaterdag een varkensschouder gekocht op mijn werk van 2,250Kg
12528024_10206009289206265_1007575061_n.jpg


12498970_10206004891656329_392965078_n.jpg


dan samengebonden en het vel ingesneden

12528079_10206009636734953_231513018_n.jpg

12516569_10206009637974984_575809285_n.jpg


in de rub gezet en een dag en nacht in de frigo

12506675_10206009654175389_1452740433_n.jpg


deze morgen om 6uur opgestaan, de Q klaargemaakt en de pp ingespoten met appelsap,kruiden mengeling

12506658_10206013719677024_1341370005_n.jpg


tegen 6:45uur kon hij de Q op samen met wat rookhout

12516149_10206013739197512_526093749_n.jpg

12540228_10206013744597647_348474386_n.jpg


nu na 5uur eens gekeken voor de eerste keer en pp heeft nu een kerntemp van 68graden, (is dit niet wat snel????)

12528010_10206014455215412_414040742_n.jpg


de rest van de dag blijf ik updaten op dit postje, maar vooral wachten nu :)
:-D

17uur 77graden en in de glace gezet.
12506866_10206015639045007_185972054_n.jpg



pp om 07uur 05graden dome 110
PP om 12uur 60graden dome 110
pp om 13uur 60graden dome 88  (kolen bijgevuld) 
PP om 14uur 60graden Dome 105
pp om 15uur 70graden dome 110
pp om 16uur 73graden dome 115
pp om 17uur 77graden dome 110
Pp om 18uur 80graden dome 115
pp om 19uur 85graden dome 110    ( heb honger) :-(
pp om 20uur 85graden dome 110
pp om 21uur 87graden dome 115
pp om 21:30 88graden dome 115

bovenkant


12506602_10206016751792825_1200690110_n.jpg

onderkant


12498964_10206016763673122_1958246942_n.jpg

binnenkant


12511998_10206016764433141_176473378_n.jpg

gepuld


12540056_10206016797313963_1638942121_n.jpg

met eindsaus


12540182_10206016816034431_996756984_n.jpg



in het broodje heb ik een groentenmengeling gemaakt fijn gesnipperde witte kool,wortel,mais,rode ui, Appel, limoensap, yoghurt, en een beetje mayo

het was zeer lekker, ga ik nog eens maken.
maar volgende keer ga ik wel het Vel erafsnijden, het oogt mooi maar je verliest een deel van de glace.
er is nog wat over, denk dat ik daar morgen pasta bij ga maken ;-)
 
lekker hoor, maar waarom heb je de huid (vel) er niet afgesneden?
 
ik zou hem er een volgende keer gewoon afsnijden, nu moetje het er alsnog af gaan snijden voordat je gaat pullen
 
hoe kun je hem aan de binnen kant rubben dan? waar de huid zit kan je toch geen rub op het vlees krijgen?
Ik rub mijn pp altijd rondom
 
Ik moet zeggen dat goudkleurig gerookte zwoerd ziet er heerlijk uit alleen begrijp ik dat ook waarom je dit heb laten zitten. Het vlees is normaliter al vet genoeg van zichzelf en je hoeft ook niet alle vet er af te halen. (alleen het zwoerd)
Eens met Leo en Danny

Wel hele leuke foto's en nauwkeurig verloop van de temperatuur.
 
Leo zei:
hoe kun je hem aan de binnen kant rubben dan? waar de huid zit kan je toch geen rub op het vlees krijgen?
Ik rub mijn pp altijd rondom

Vanaf foto lijkt het of ie eerst dicht gebonden is, dus rub er wel tussen gedaan. Maar glazen werkt dan niet echt lijkt me. Eens met reacties hierboven dus. Misschien was "wegbranden" nog een optie zoals met picanha?

Als het maar gesmaakt heeft!

Ook een foto, van eindresultaat?
 
zoveel vet brand (smelt) je niet weg hoor
 
Ziet er wel errug lekker uit
 
Met zwoerd er nog op zie je niet vaak bij Pulled Pork, hoe was het resultaat?
 
Het ziet er ook erg goed uit. Voor de eindsaus al mooi sappig, maar daarna ziet het er nog beter uit. Leuk verslagje.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Gefeliciteerd! Ziet er uit als een mooi stuk vlees dacht eerst dat het een beenham was :)
Ondanks het zwoerd toch mooi rookring had ik biet verwacht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan