- Berichten
- 1.437
Vandaag me eens gewaagd aan eendeborst.
De vetkant mooi kruiselings ingesneden en beide zijden gekruid met peper&zout.
Deze daarna reverse sear verwarmd tot een kerntemperatuur van 48⁰
Intussen champignons gesneden, knoflook gehakt en alles samen met wat peper&zout, peterselie en roomboter in een ovenschaal gemikt.
Dan nog wat hasselback aardappelen gesneden en voorzien van een kruidenolie met basilicum en knoflook. De harde eindjes van de asperges afgebroken en dan de asperges gekruid met wat olijfolie, grof zout en knoflookpoeder.
Terwijl het vlees aan het rusten was de Q opgestookt tot 200⁰ en nadien de eendeborst enkele minuten op de vetkant direct gegrild en dan de andere kant ook nog enkele minuten. Dan het vlees indirect geplaatst en verder laten garen tot 58⁰
Terwijl het vlees aan het aan het rusten was, de asperges gegrild op de Q. Na 2-3 minuten ze eens gedraaid zodat de andere zijde ook mooi kon kleuren. Na een 5-tal minuten waren ze mooi gaar. Maar daar heb ik jammer genoeg geen foto van.
Wel nog een foto van het geheel, gedresseerd op het bord.
We hebben genoten van deze heerlijke maaltijd. De vrouw was meteen akkoord om dit binnenkort nog eens op het menu te plaatsen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
De vetkant mooi kruiselings ingesneden en beide zijden gekruid met peper&zout.
Deze daarna reverse sear verwarmd tot een kerntemperatuur van 48⁰


Intussen champignons gesneden, knoflook gehakt en alles samen met wat peper&zout, peterselie en roomboter in een ovenschaal gemikt.

Dan nog wat hasselback aardappelen gesneden en voorzien van een kruidenolie met basilicum en knoflook. De harde eindjes van de asperges afgebroken en dan de asperges gekruid met wat olijfolie, grof zout en knoflookpoeder.


Terwijl het vlees aan het rusten was de Q opgestookt tot 200⁰ en nadien de eendeborst enkele minuten op de vetkant direct gegrild en dan de andere kant ook nog enkele minuten. Dan het vlees indirect geplaatst en verder laten garen tot 58⁰

Terwijl het vlees aan het aan het rusten was, de asperges gegrild op de Q. Na 2-3 minuten ze eens gedraaid zodat de andere zijde ook mooi kon kleuren. Na een 5-tal minuten waren ze mooi gaar. Maar daar heb ik jammer genoeg geen foto van.
Wel nog een foto van het geheel, gedresseerd op het bord.

We hebben genoten van deze heerlijke maaltijd. De vrouw was meteen akkoord om dit binnenkort nog eens op het menu te plaatsen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk