- Berichten
- 7.284
Beste BBQ-Vrienden!
Gisteren beleefden we een heerlijk dagje buiten samen... dochter was aan het werk en zoon was aan het logeren in het logeerhuis in Alphen. Dus papa en mama kunnen een beetje wennen aan het leger rakende nest... dat gaat om heel eerlijk te zijn best met wat ups en downs, maar gisteren was een Top Dag.
Ik maakte een heerlijke lichte lunch. Tonijnsteaks met garnalen en een prachtige witte wijn.
Gewoon lekker vlot grillen met wat mooie peper en zout.
Deze Zuid Afrikaan kon ons wel bekoren... Chardonnay Viognier. Fruitig en toch lekker vet.
Het werd een heel mooi simpel bordje voor beide:
We besloten het er lekker van te nemen in de zonnige achtertuin...
Mooie Gin Tonic voor Mevrouw Foodporn:
En een lekkere hart verwarmende Moscow Mule voor Chef Foodporn:
Toen ging ik aan de slag met de voorbereidingen voor een laag en traag lammetje:
Omdat we met z'n tweetjes waren besloot ik geen grote verse lamsbout te halen maar deze voordelige uit de vriezer.
Lekker kruiden met een mooie mengseltje van vers gedroogde oregano, kerrie madras... van De Turk dus!
Daarna weer strak oprollen en even in de koelkast laten doortrekken:
Alsof er niks gebeurd was...
Kreeg trek in een mooi biertje. Heerlijk was het buiten. Wat een Top Dag!
Ik wilde zelf lekker flatbreads maken, dit ging er in:
Toen dat deegje lekker lag te rusten ging ik de met munt verrijkte zatziki maken:
En ik prepareerde wat rode uitjes lekker met wat olijfolie en sumak:
Dat lammetje ging al helemaal de goede kant op:
Tijd voor de garnering voor de winnende foto:
Ik weet het, ik weet het... geen menselijke vleesfoto's bij de maandelijkse fotowedstrijd... maar zeg nou zelf, als je zo'n goddelijk lichaam hebt, dan moet je daar toch wat mee doen?!
Vooruit, nog een lekker fris biertje dan:
Toen mochten de flatbreadjes op de steen gebakken:
Dat ging werkelijk fantastisch!
Zo kwam alles op die mooie lente dag prachtig samen:
Joepie de Poepie, wat een feestje!
Veel liefs!
Gisteren beleefden we een heerlijk dagje buiten samen... dochter was aan het werk en zoon was aan het logeren in het logeerhuis in Alphen. Dus papa en mama kunnen een beetje wennen aan het leger rakende nest... dat gaat om heel eerlijk te zijn best met wat ups en downs, maar gisteren was een Top Dag.
Ik maakte een heerlijke lichte lunch. Tonijnsteaks met garnalen en een prachtige witte wijn.
Gewoon lekker vlot grillen met wat mooie peper en zout.
Deze Zuid Afrikaan kon ons wel bekoren... Chardonnay Viognier. Fruitig en toch lekker vet.
Het werd een heel mooi simpel bordje voor beide:
We besloten het er lekker van te nemen in de zonnige achtertuin...
Mooie Gin Tonic voor Mevrouw Foodporn:
En een lekkere hart verwarmende Moscow Mule voor Chef Foodporn:
Toen ging ik aan de slag met de voorbereidingen voor een laag en traag lammetje:
Omdat we met z'n tweetjes waren besloot ik geen grote verse lamsbout te halen maar deze voordelige uit de vriezer.
Lekker kruiden met een mooie mengseltje van vers gedroogde oregano, kerrie madras... van De Turk dus!
Daarna weer strak oprollen en even in de koelkast laten doortrekken:
Alsof er niks gebeurd was...
Kreeg trek in een mooi biertje. Heerlijk was het buiten. Wat een Top Dag!
Ik wilde zelf lekker flatbreads maken, dit ging er in:
Toen dat deegje lekker lag te rusten ging ik de met munt verrijkte zatziki maken:
En ik prepareerde wat rode uitjes lekker met wat olijfolie en sumak:
Dat lammetje ging al helemaal de goede kant op:
Tijd voor de garnering voor de winnende foto:
Ik weet het, ik weet het... geen menselijke vleesfoto's bij de maandelijkse fotowedstrijd... maar zeg nou zelf, als je zo'n goddelijk lichaam hebt, dan moet je daar toch wat mee doen?!
Vooruit, nog een lekker fris biertje dan:
Toen mochten de flatbreadjes op de steen gebakken:
Dat ging werkelijk fantastisch!
Zo kwam alles op die mooie lente dag prachtig samen:
Joepie de Poepie, wat een feestje!
Veel liefs!
Laatst bewerkt: