W
Wolfman
Gast
Er lag vanmiddag bij m'n slager een prachtig stuk buikspek te lonken en kon me weer eens niet beheersen.
Ik mag me gelukkig prijzen met een slager die zelf nog slacht en zelfs z'n eigen runderen mest. Varkensvlees komt van een boer dicht in de buurt, dus ben ik nog ecologisch verantwoord bezig ook.
Na het lezen van een recept wat ik een poos geleden had gevonden kwam ik er achter dat ik het juiste zout niet had, maar lang leve het Internet, het online kopen van colorozozout was zo gepiept.
Het leek me verstandig om eerst voorzichtig te beginnen, avonturen kunnen altijd nog nadat er wat ervaring opgedaan is.
Nu het moeilijkste nog, het roken. Ik heb helaas geen rookoven, dus moet daar iets anders op zien te verzinnen. Om nou de schuur hermetisch af te sluiten en daar de BBQ op te zetten lijkt me geen strak plan, te meer omdat mijn betere helft al een blik van afkeur stuurde toen ik het idee opperde.
Het weekend duurt nog wel even en er zal vast wel ergens een oplossing te vinden zijn.
Ik zal foto's maken van mijn eerste stappen op weg naar echte bacon en jullie er deelgenoot van maken.
Gr, Wolfman
Ik mag me gelukkig prijzen met een slager die zelf nog slacht en zelfs z'n eigen runderen mest. Varkensvlees komt van een boer dicht in de buurt, dus ben ik nog ecologisch verantwoord bezig ook.
Na het lezen van een recept wat ik een poos geleden had gevonden kwam ik er achter dat ik het juiste zout niet had, maar lang leve het Internet, het online kopen van colorozozout was zo gepiept.
Het leek me verstandig om eerst voorzichtig te beginnen, avonturen kunnen altijd nog nadat er wat ervaring opgedaan is.
Nu het moeilijkste nog, het roken. Ik heb helaas geen rookoven, dus moet daar iets anders op zien te verzinnen. Om nou de schuur hermetisch af te sluiten en daar de BBQ op te zetten lijkt me geen strak plan, te meer omdat mijn betere helft al een blik van afkeur stuurde toen ik het idee opperde.
Het weekend duurt nog wel even en er zal vast wel ergens een oplossing te vinden zijn.
Ik zal foto's maken van mijn eerste stappen op weg naar echte bacon en jullie er deelgenoot van maken.
Gr, Wolfman