- Berichten
- 144
Daar sta je dan, met een pekelrecept van Noskos, een idee in je hoofd en een ?-UDS in de tuin. Het moest er toch maar meteen van komen:
De kip een uurtje in de pekel, de worst "au naturel" op het rooster. appelhout in het kolenmandje, briketten erbij en gaan:
Wegens voldoende wind, geen direct zonlicht, een redelijk frisse buitentemperatuur en 2 volle roosters bleef de temperatuur 3,5 uur lang rond de 100 graden:
En het resultaat mag er zijn:
De braadworst smaakt naar heerlijk vette rookworst, de gerookte kip zoals het hoort.
![Smoke01_zps0p1rltbd.jpg](http://i262.photobucket.com/albums/ii106/GSX-MAN/Smoke01_zps0p1rltbd.jpg)
De kip een uurtje in de pekel, de worst "au naturel" op het rooster. appelhout in het kolenmandje, briketten erbij en gaan:
![Smoke02_zpsi5nyk7fm.jpg](http://i262.photobucket.com/albums/ii106/GSX-MAN/Smoke02_zpsi5nyk7fm.jpg)
Wegens voldoende wind, geen direct zonlicht, een redelijk frisse buitentemperatuur en 2 volle roosters bleef de temperatuur 3,5 uur lang rond de 100 graden:
![Smoke03_zps2vj00187.jpg](http://i262.photobucket.com/albums/ii106/GSX-MAN/Smoke03_zps2vj00187.jpg)
En het resultaat mag er zijn:
![Smoke04_zpssanzjxze.jpg](http://i262.photobucket.com/albums/ii106/GSX-MAN/Smoke04_zpssanzjxze.jpg)
![Smoke05_zpskv1227tj.jpg](http://i262.photobucket.com/albums/ii106/GSX-MAN/Smoke05_zpskv1227tj.jpg)
De braadworst smaakt naar heerlijk vette rookworst, de gerookte kip zoals het hoort.