Beef en Steak

Een lekker lang verslag van ons Triple-T Veteranen Weekend 2024-2025

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
7.437
Lieve BBQ-Vrienden!

Wegens daverend succes in 2022 en 2023 was het onlangs weer tijd voor ons Triple-T Veteranen BBQ-weekend editie 2025. Toen ik daarvan vorige week de foto's ging uitzoeken, realiseerde ik me zomaar dat ik de vorige editie (eind mei 2024) niet heb gedeeld hier. Dat had een beetje te maken met het slechte weer toen, waardoor sommige gerechtjes niet helemaal goed uit de verf kwamen, maar ook wel een beetje omdat de jaargangen wel veel op elkaar lijken... er was steeds drank en lekker eten in overvloed... en de levende herinnering aan dit soort fijne weekenden tekenen altijd een beetje schril af tegen de foto's. Het is 'in het echt' gewoon zoveel leuker dan die foto's kunnen laten zien.

Waar we de vorige keer - met veel warmer weer - Asado als thema hadden, de keer erna rendang en saté battles, hadden we onderling vooral als doelstelling om lekkere dingen sàmen te maken. Niet strijden met of tegen elkaar zoals ons Triple-T Team ooit is ontstaan, we deden samen KCBS en SCA wedstrijdjes, nu is het vooral genieten en lekker zorgeloos samen koken! Goede verhalen uitwisselen en mooie herinneringen maken.

Dit wordt dus een groot en lang draadje met veel fotootjes omdat ik 2024 en 2025 met elkaar combineer. Ik zal proberen een mooi samenhangend verhaal van te maken, gelardeerd met lekker veel plaatjes ter inspiratie.

Ons weekend start op donderdag middag en na het opbouwen van het basiskamp en het neerzetten van de tentjes, is het stoelen uitklappen en lekker zitten met een bier en een schuin oog op de drankvoorraad voor de komende avonden bij het kampvuur:

SDJ_7507.jpg


Dat zat wel weer snor dit jaar... gelukkig was er ook veel bier, het is echt zaak om de spiegel mooi stabiel te houden.

Traditiegetrouw zijn daar de Hot Dogs met kaas en uitjes om er een beetje in te komen:

SDJ_7511.jpg


Simpele start waar iedereen van houdt. Over tradities gesproken, onze Pitmaster Richard was weer de Breakfast Chef. Hij is altijd als eerste wakker en is een meester in het bedenken van leuke ontbijt gerechtjes. Op vrijdag waren dat zalige poffers met boter en poedersuiker. Ik kan je vertellen dat daar de hele camping voor langs komt, zo lekker als dat ruikt!

SDJ_7521.jpg


We hadden dat jaar een Taco-Challenge waarbij we alles zelf gingen maken, dus ook de taco's en dat was dus echt heel leuk!

SDJ_7554.jpg


In de middag was er een lekker snoep spekkie, ik maakte Maple and Bourbon spek met lekker veel pittige zwarte peper in de marinade. Het buikspek wordt hierbij gedurende twee weken gepekeld met coloroso en die heerlijke smaakjes en dan low en slow gegaard op de barbecue met Zweeds kersenhout. Zo zalig!

SDJ_7558.jpg


Op de taco's gingen verschillende toppings, we hadden een lams versie, een varken en een kippie.

SDJ_7612.jpg


Die lamsschouder was van mij. Met heerlijke rozemarijn en knoflook olie lekker volledig de moeder gerookt totdat het fall of the bone tender was:

SDJ_7659.jpg


Afgetopt met in sumac gemarineerde rode ui, wat knoflook/munt yoghurt en granaatappel pitjes voor de kleur en het zuurtje. Yamaz!

SDJ_7668.jpg


Dit was de stoof van varkenswangetjes afgetopt met een frisse relish met verse koriander, tomaat en wat rode uitjes in een heerlijke zoetige saus gegaard.

SDJ_7670.jpg


Dit was kip met mais en granaatappel, ook erg lekker en vooral mooi pittig!

De volgende ochtend hadden we een heerlijke quiche met spinazie van Richard, echt een super lekker gerechtje:


SDJ_7573.jpg


Voor de lunch kwam er een broodje Ribfingers (van Iberico) met verse notige rucola erbij. Zalig!

SDJ_7578.jpg


We waren ook deze dag nog niet door onze Taco Inspiratie heen... op het programma... Octopus en kip deze keer!

SDJ_7701.jpg


De tentakels waren eerst een nachtje langzaam voorgekookt in de DO en werden de volgende dag kort en hard gegrild en daarna gingen ze met wat kruidige mango-chutney en een salade van rode kool op een zachte chewy taco:

SDJ_7710.jpg


De kip variant was ook heerlijk maar die werd met cheddar kaas gegratineerd en daarna juist even krokant getoast in dat super handige rekkie van de Zweedse meubelgigant! Beetje krokante ijsbergsla erop... Happy Days!

SDJ_7726.jpg


Vergeet ik haast... Daarvoor hadden we een hele serieuze proeverij van Vat gerijpte Rakkers van Hertog Jan uit de Proeftuin van Ome Leo:

SDJ_7742.jpg


Jeroentje verzorgde een dessert in stijl, een heerlijke in Jack Daniels gemarineerde ananas met vanille ijs. Eerst lekker zacht grillen en daarna in een skillet met een siroopje die stijf stond van de drank. Echt zalig en lekker boozy!

SDJ_7745.jpg


Het werd nog een heerlijke avond bij het vuur, zachtjes een beetje muziek maar vooral veel mooie sterke verhalen.

SDJ_7759.jpg


De volgende ochtend werden we net eventjes wat later dan normaal wakker....

Oh ja, zo was de basis opstelling van ons kook-kamp dit jaar:

SDJ_8720.jpg


Links nog een hoekje van de PK van Richard en nog weer verder - net buiten beeld - stond een WSM-47 maar daar later meer over.

Eigenlijk beginnen we elke dag al voor de late-lunch met mooie bieren. Hydratatie is gewoon erg belangrijk.

SDJ_8736.jpg


Hier schonk ik de Hazy Jane met Guava van Brewdog... een heerlijke gezonde haver smoothie. Richard doet niet gek, die loopt op Jupies.

Maar ondertussen tovert hij wel de meest fantastische creaties op tafel. Kijk 'm shinen met z'n deegje:

SDJ_8739.jpg


Vanwege de grote hoeveelheid plaatjes maak ik hieronder alvast een vervolgje aan... stay tuned.
 
Laatst bewerkt:
Van dat deegje maakte hij zalige Breakfast Wrap met de bacon van Sander, een paar eitjes en wat rucola:

SDJ_8832.jpg


Daar kwam een zalige pot koffie bij, vers en lekker heet!

SDJ_8783.jpg


Toen maar meteen aan de slag met de Saturday Special... een USA BBQ Platter van diverse componenten:

SDJ_8819.jpg


Chuckroast langzaam gegaard als brisket mocht op die ouwe trouwe WSM-47 van Bert!

Na een paar uurtjes zag die er al verukkelijk uit:

SDJ_8842.jpg


Bij de borrel hadden we een paar spiesjes van garnalen en chorizo:

SDJ_8855.jpg


Da's een hele fijne combinatie:

SDJ_8866.jpg


Terug naar die BBQ Platter, daar kwam een fantastisch corn bread bij van Jeroen met cheddar en jalapeno erin en voor de zekerheid ook nog erop:

SDJ_8894.jpg


Ik maakte nog een aardappelsalade met selderij en augurk:

SDJ_8896.jpg


En Richard maakte een fantastische Baked Beans versie waar je op zich de hele camping al mee kon voeden...

SDJ_8900.jpg


En daar kwam toen dus die chuckroast nog bij:

SDJ_8909.jpg


Als je dat dan allemaal bij elkaar brengt, dan krijg je Rijkdom:

SDJ_8917.jpg


Oh ja, we hadden ook nog wat kipkluifjes, koolsla en wat pickles erbij... dus.

Heerlijk mensen... aan tafel!

SDJ_8919.jpg


Toen stevig uitbuiken en een mooie borrel erbij:

SDJ_8808.jpg


De volgende ochtend was het klassieker tijd! De Turnin' Bitches van Peter W.

SDJ_8921.jpg


Fries Suikerbrood als wentelteefjes met vanille en kaneel... zo lekker!

SDJ_8931.jpg


Toen mocht Peter J alweer aan de bak voor de lunch... maar eerst een mooi biertje nog samen doen:

SDJ_8937.jpg


Daarna ging toch vlot de lunch onderweg:

SDJ_8936.jpg


Dat werd wat jongûh... hier zie je de jodenhaasje gegrild worden terwijl de plakken ham al even aangezet zijn en liggen te loungen...
 
Laatst bewerkt:
Voor dit gerecht was echt een serieuze twee persoons trein ingezet. Peter W en Peter J trokken fantastisch samen op:

SDJ_8943.jpg


Zie al wat dat samen werd? Een geweldig Argentijns gerecht, en daar was de Chef erg trots op...

SDJ_8954.jpg


...en terecht: Lomito's zoals je ze nog nooit hebt gezien!

SDJ_8951.jpg


Echt waanzinnig... ster van de show deze lunch!

Daarna werd het een heerlijke chill-middag met een paar hele mooie zware bieren, lekker praten over het leven en samen genieten van hele dikke smaken. Deze Russian Imperial Stout van Uiltje, gerijpt op mooie Canadese Brandy vaten:

SDJ_8955.jpg


De zondagse afsluiter was dit jaar een rondje Grieks van Sander en Richard:

SDJ_8958.jpg


SDJ_8979.jpg


En er was nog ruimte voor wat Belgische klassiekers daar zo'n beetje omheen; ook nog tijd voor mooie portretjes en sfeerbeelden van de mannen. Echt genieten samen!

SDJ_8962.jpg


Toetjes Koning Jeroen besloot ook nog even het podium te pakken met zijn klassieker:

SDJ_8969.jpg


Jaja, de énige èchte cinnamon rolls, met een zalige frosting... gewoon op de camping dus allemaal hè?!

SDJ_8991.jpg


Het was weer een legendarische onvergetelijke editie!

WhatsApp Image 2025-05-19 at 06.57.23.jpg


Volgend jaar weer Mannen!

Liefs

Duimpje omhoog en abonneer je op mijn kanaal, dan mis je nooit meer een zalig verhaal!
 
Laatst bewerkt:
Man man , wat een heerliijkheid en gezelligheid🤩 . Mooi verslag weer Sander 👍🏻.
 
Lekker eten en zo te zien een gezellige groep. Goed blijven drinken is ook belangrijk! Die Elvis Juice is een mooie 🍻.
 
Prachtig verslag, dat moet wel echt genieten zijn geweest. Bedankt voor het delen en ik heb toch weer wat ideetjes opgedaan , dank daarvoor!
 
Wow, het ene gerecht nog mooier dan het andere. Heerlijke foto’s.
Er zit duidelijk nog geen sleet op deze veteranen.
 
Geweldig verslag! Bier whisky en BBQ het recept voor een volgens mij fantastisch weekend.
Prachtige gerechten wat mij dan weer aan het denken zet. Leuk!
 
Fan-tas-tisch. Kan niet anders zeggen. Wat een enorme hoeveelheid heerlijkheid in 1 post. Geweldig mooi gedaan Sander en vrienden. Echt top!!
 
Erg leuk om te lezen en daarin te worden meegenomen hoe zo'n weekend iedere keer verloopt vol met drank, erg knappe gerechten en veel gezelligheid. Top.
 
Wat ziet dat er heerlijk ontspannen en superlekker uit. Niks fijner dan rondhangen op de camping met een biertje in de hand en de bbq aan. Geen wonder dat dit een jaarlijkse traditie is geworden.

Lukt het nog wel om uit de tentjes te kruipen 's morgens? Of ging dat prima met de superontbijtjes van Richard in het vooruitzicht 😋
 
👌🏻, Leuk om te lezen en te kijken, met al die lekkere gerechten en gezelligheid.
 
Kamperen........het blijft behelpen maar jullie hebben je er kranig doorheen geslagen 💪 💪:)

Wat een culinair feest is dit geweest.....mooie reportage weer !!:love:
 
Precies wat je zegt sander
De foto's doen geen recht aan de lol die je samen hebt.
En de foto's zijn geweldig, moet je nagaan wat een gezelligheid het was.

Topper weer (y)
 
Wat was de datum voor volgend jaar eigenlijk? Dan weet ik wanneer ik alvast mijn nieuwe lever moet bestellen 😂
Maar zonder gekheid: het zijn altijd magistrale en lekker lange weekendjes!
 
Dit toch heerlijk! Mooie gerechten, heerlijke drank en bovenal een goed gezelschap waarmee je dat kan delen. Zijn prachtige plaatjes van gekomen, moet wel een top weekend geweest zijn!
 
Dat hebben jullie mooi voor elkaar, bier whisky en bbq een paar gezellige lui erbij, wat moet je nog meer.
Genieten met een hoofdletter.
 
Terug
Bovenaan Onderaan