- Berichten
- 7.437
Lieve BBQ-Vrienden!
Wegens daverend succes in 2022 en 2023 was het onlangs weer tijd voor ons Triple-T Veteranen BBQ-weekend editie 2025. Toen ik daarvan vorige week de foto's ging uitzoeken, realiseerde ik me zomaar dat ik de vorige editie (eind mei 2024) niet heb gedeeld hier. Dat had een beetje te maken met het slechte weer toen, waardoor sommige gerechtjes niet helemaal goed uit de verf kwamen, maar ook wel een beetje omdat de jaargangen wel veel op elkaar lijken... er was steeds drank en lekker eten in overvloed... en de levende herinnering aan dit soort fijne weekenden tekenen altijd een beetje schril af tegen de foto's. Het is 'in het echt' gewoon zoveel leuker dan die foto's kunnen laten zien.
Waar we de vorige keer - met veel warmer weer - Asado als thema hadden, de keer erna rendang en saté battles, hadden we onderling vooral als doelstelling om lekkere dingen sàmen te maken. Niet strijden met of tegen elkaar zoals ons Triple-T Team ooit is ontstaan, we deden samen KCBS en SCA wedstrijdjes, nu is het vooral genieten en lekker zorgeloos samen koken! Goede verhalen uitwisselen en mooie herinneringen maken.
Dit wordt dus een groot en lang draadje met veel fotootjes omdat ik 2024 en 2025 met elkaar combineer. Ik zal proberen een mooi samenhangend verhaal van te maken, gelardeerd met lekker veel plaatjes ter inspiratie.
Ons weekend start op donderdag middag en na het opbouwen van het basiskamp en het neerzetten van de tentjes, is het stoelen uitklappen en lekker zitten met een bier en een schuin oog op de drankvoorraad voor de komende avonden bij het kampvuur:
Dat zat wel weer snor dit jaar... gelukkig was er ook veel bier, het is echt zaak om de spiegel mooi stabiel te houden.
Traditiegetrouw zijn daar de Hot Dogs met kaas en uitjes om er een beetje in te komen:
Simpele start waar iedereen van houdt. Over tradities gesproken, onze Pitmaster Richard was weer de Breakfast Chef. Hij is altijd als eerste wakker en is een meester in het bedenken van leuke ontbijt gerechtjes. Op vrijdag waren dat zalige poffers met boter en poedersuiker. Ik kan je vertellen dat daar de hele camping voor langs komt, zo lekker als dat ruikt!
We hadden dat jaar een Taco-Challenge waarbij we alles zelf gingen maken, dus ook de taco's en dat was dus echt heel leuk!
In de middag was er een lekker snoep spekkie, ik maakte Maple and Bourbon spek met lekker veel pittige zwarte peper in de marinade. Het buikspek wordt hierbij gedurende twee weken gepekeld met coloroso en die heerlijke smaakjes en dan low en slow gegaard op de barbecue met Zweeds kersenhout. Zo zalig!
Op de taco's gingen verschillende toppings, we hadden een lams versie, een varken en een kippie.
Die lamsschouder was van mij. Met heerlijke rozemarijn en knoflook olie lekker volledig de moeder gerookt totdat het fall of the bone tender was:
Afgetopt met in sumac gemarineerde rode ui, wat knoflook/munt yoghurt en granaatappel pitjes voor de kleur en het zuurtje. Yamaz!
Dit was de stoof van varkenswangetjes afgetopt met een frisse relish met verse koriander, tomaat en wat rode uitjes in een heerlijke zoetige saus gegaard.
Dit was kip met mais en granaatappel, ook erg lekker en vooral mooi pittig!
De volgende ochtend hadden we een heerlijke quiche met spinazie van Richard, echt een super lekker gerechtje:
Voor de lunch kwam er een broodje Ribfingers (van Iberico) met verse notige rucola erbij. Zalig!
We waren ook deze dag nog niet door onze Taco Inspiratie heen... op het programma... Octopus en kip deze keer!
De tentakels waren eerst een nachtje langzaam voorgekookt in de DO en werden de volgende dag kort en hard gegrild en daarna gingen ze met wat kruidige mango-chutney en een salade van rode kool op een zachte chewy taco:
De kip variant was ook heerlijk maar die werd met cheddar kaas gegratineerd en daarna juist even krokant getoast in dat super handige rekkie van de Zweedse meubelgigant! Beetje krokante ijsbergsla erop... Happy Days!
Vergeet ik haast... Daarvoor hadden we een hele serieuze proeverij van Vat gerijpte Rakkers van Hertog Jan uit de Proeftuin van Ome Leo:
Jeroentje verzorgde een dessert in stijl, een heerlijke in Jack Daniels gemarineerde ananas met vanille ijs. Eerst lekker zacht grillen en daarna in een skillet met een siroopje die stijf stond van de drank. Echt zalig en lekker boozy!
Het werd nog een heerlijke avond bij het vuur, zachtjes een beetje muziek maar vooral veel mooie sterke verhalen.
De volgende ochtend werden we net eventjes wat later dan normaal wakker....
Oh ja, zo was de basis opstelling van ons kook-kamp dit jaar:
Links nog een hoekje van de PK van Richard en nog weer verder - net buiten beeld - stond een WSM-47 maar daar later meer over.
Eigenlijk beginnen we elke dag al voor de late-lunch met mooie bieren. Hydratatie is gewoon erg belangrijk.
Hier schonk ik de Hazy Jane met Guava van Brewdog... een heerlijke gezonde haver smoothie. Richard doet niet gek, die loopt op Jupies.
Maar ondertussen tovert hij wel de meest fantastische creaties op tafel. Kijk 'm shinen met z'n deegje:
Vanwege de grote hoeveelheid plaatjes maak ik hieronder alvast een vervolgje aan... stay tuned.
Wegens daverend succes in 2022 en 2023 was het onlangs weer tijd voor ons Triple-T Veteranen BBQ-weekend editie 2025. Toen ik daarvan vorige week de foto's ging uitzoeken, realiseerde ik me zomaar dat ik de vorige editie (eind mei 2024) niet heb gedeeld hier. Dat had een beetje te maken met het slechte weer toen, waardoor sommige gerechtjes niet helemaal goed uit de verf kwamen, maar ook wel een beetje omdat de jaargangen wel veel op elkaar lijken... er was steeds drank en lekker eten in overvloed... en de levende herinnering aan dit soort fijne weekenden tekenen altijd een beetje schril af tegen de foto's. Het is 'in het echt' gewoon zoveel leuker dan die foto's kunnen laten zien.
Waar we de vorige keer - met veel warmer weer - Asado als thema hadden, de keer erna rendang en saté battles, hadden we onderling vooral als doelstelling om lekkere dingen sàmen te maken. Niet strijden met of tegen elkaar zoals ons Triple-T Team ooit is ontstaan, we deden samen KCBS en SCA wedstrijdjes, nu is het vooral genieten en lekker zorgeloos samen koken! Goede verhalen uitwisselen en mooie herinneringen maken.
Dit wordt dus een groot en lang draadje met veel fotootjes omdat ik 2024 en 2025 met elkaar combineer. Ik zal proberen een mooi samenhangend verhaal van te maken, gelardeerd met lekker veel plaatjes ter inspiratie.
Ons weekend start op donderdag middag en na het opbouwen van het basiskamp en het neerzetten van de tentjes, is het stoelen uitklappen en lekker zitten met een bier en een schuin oog op de drankvoorraad voor de komende avonden bij het kampvuur:
Dat zat wel weer snor dit jaar... gelukkig was er ook veel bier, het is echt zaak om de spiegel mooi stabiel te houden.
Traditiegetrouw zijn daar de Hot Dogs met kaas en uitjes om er een beetje in te komen:
Simpele start waar iedereen van houdt. Over tradities gesproken, onze Pitmaster Richard was weer de Breakfast Chef. Hij is altijd als eerste wakker en is een meester in het bedenken van leuke ontbijt gerechtjes. Op vrijdag waren dat zalige poffers met boter en poedersuiker. Ik kan je vertellen dat daar de hele camping voor langs komt, zo lekker als dat ruikt!
We hadden dat jaar een Taco-Challenge waarbij we alles zelf gingen maken, dus ook de taco's en dat was dus echt heel leuk!
In de middag was er een lekker snoep spekkie, ik maakte Maple and Bourbon spek met lekker veel pittige zwarte peper in de marinade. Het buikspek wordt hierbij gedurende twee weken gepekeld met coloroso en die heerlijke smaakjes en dan low en slow gegaard op de barbecue met Zweeds kersenhout. Zo zalig!
Op de taco's gingen verschillende toppings, we hadden een lams versie, een varken en een kippie.
Die lamsschouder was van mij. Met heerlijke rozemarijn en knoflook olie lekker volledig de moeder gerookt totdat het fall of the bone tender was:
Afgetopt met in sumac gemarineerde rode ui, wat knoflook/munt yoghurt en granaatappel pitjes voor de kleur en het zuurtje. Yamaz!
Dit was de stoof van varkenswangetjes afgetopt met een frisse relish met verse koriander, tomaat en wat rode uitjes in een heerlijke zoetige saus gegaard.
Dit was kip met mais en granaatappel, ook erg lekker en vooral mooi pittig!
De volgende ochtend hadden we een heerlijke quiche met spinazie van Richard, echt een super lekker gerechtje:
Voor de lunch kwam er een broodje Ribfingers (van Iberico) met verse notige rucola erbij. Zalig!
We waren ook deze dag nog niet door onze Taco Inspiratie heen... op het programma... Octopus en kip deze keer!
De tentakels waren eerst een nachtje langzaam voorgekookt in de DO en werden de volgende dag kort en hard gegrild en daarna gingen ze met wat kruidige mango-chutney en een salade van rode kool op een zachte chewy taco:
De kip variant was ook heerlijk maar die werd met cheddar kaas gegratineerd en daarna juist even krokant getoast in dat super handige rekkie van de Zweedse meubelgigant! Beetje krokante ijsbergsla erop... Happy Days!
Vergeet ik haast... Daarvoor hadden we een hele serieuze proeverij van Vat gerijpte Rakkers van Hertog Jan uit de Proeftuin van Ome Leo:
Jeroentje verzorgde een dessert in stijl, een heerlijke in Jack Daniels gemarineerde ananas met vanille ijs. Eerst lekker zacht grillen en daarna in een skillet met een siroopje die stijf stond van de drank. Echt zalig en lekker boozy!
Het werd nog een heerlijke avond bij het vuur, zachtjes een beetje muziek maar vooral veel mooie sterke verhalen.
De volgende ochtend werden we net eventjes wat later dan normaal wakker....
Oh ja, zo was de basis opstelling van ons kook-kamp dit jaar:
Links nog een hoekje van de PK van Richard en nog weer verder - net buiten beeld - stond een WSM-47 maar daar later meer over.
Eigenlijk beginnen we elke dag al voor de late-lunch met mooie bieren. Hydratatie is gewoon erg belangrijk.
Hier schonk ik de Hazy Jane met Guava van Brewdog... een heerlijke gezonde haver smoothie. Richard doet niet gek, die loopt op Jupies.
Maar ondertussen tovert hij wel de meest fantastische creaties op tafel. Kijk 'm shinen met z'n deegje:
Vanwege de grote hoeveelheid plaatjes maak ik hieronder alvast een vervolgje aan... stay tuned.
Laatst bewerkt: