Ik wil een Dutch Oven kopen. Voornamelijk voor pulled chicken en wil er grotere hoeveelheden in kunnen maken. Daarna kijk ik wat ik er verder mee wil maken.
Zal deels in mijn Bastard VX large gebruikt worden, deels in mijn gewone oven in de keuken en deels op de inductieplaat in de keuken.
Mijn keuze was gevallen op de Petromax FT9 zonder pootjes. Maar ik twijfel door het gietijzer. Pannen met de hand wassen doen we al jaren. Maar invetten en seasoning is nieuw voor mij en schrikt me een beetje af.
Valt dat enorm mee of is het beter om voor een geëmailleerde DO te gaan? Zo ja wat komt dan in de buurt van de FT9? Een Staub of Le Creuset is volgens mij een stuk duurder en daar gebruik ik ‘m waarschijnlijk te weinig voor.
Wat is jullie mening over gietijzer vs geëmailleerd gietijzer?
Zal deels in mijn Bastard VX large gebruikt worden, deels in mijn gewone oven in de keuken en deels op de inductieplaat in de keuken.
Mijn keuze was gevallen op de Petromax FT9 zonder pootjes. Maar ik twijfel door het gietijzer. Pannen met de hand wassen doen we al jaren. Maar invetten en seasoning is nieuw voor mij en schrikt me een beetje af.
Valt dat enorm mee of is het beter om voor een geëmailleerde DO te gaan? Zo ja wat komt dan in de buurt van de FT9? Een Staub of Le Creuset is volgens mij een stuk duurder en daar gebruik ik ‘m waarschijnlijk te weinig voor.
Wat is jullie mening over gietijzer vs geëmailleerd gietijzer?