BasBQ
Beef en Steak

Dumplings met varkensvlees,paksoi,paprika,peper

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
Recept van paulin’s keuken en de you tube dumpling sisters

Ingrediënten
150 gr Hamlap
100 gr paksoi
1 lente ui
1/2 cm gember
1 teentje knoflook
Klein pepertje
Stukje paprika
1/2 eetlepel mirin
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
0,25 theelepel baking soda
0,5 theelepel mazena
0,5 theelepel suiker
0,75 theelepel zout

Voor het deeg,
150 gr bloem
100 ml kokend water.
Wat zout

Bloem en zout bij elkaar mixen dan het kokend water erbij en dan kneden was eerst wel wat warm maar het ging .
Lekker mixen tot een soepel deeg dan een tijdje onder plastic
Had er een soort donut van gemaakt.
Hierna de donut in 16 stukjes verdelen balletjes van draaien
Dan er mooie rondjes van maken

De vulling hamlap heel fijn gesneden de paksoi,ui,gember,peper,paprika knoflook heel fijn snijden
Alles in een kom en goed mixen.

De rondjes langs de randen nat maken met water en vullen zie de foto’s en dan dicht maken wilde zoals de dumplings sisters Dan lukte niet helemaal maar kreeg het redelijk voor elkaar

Dan een pan met beetje olie op de Bbq als heet genoeg (was het dus nog niet ) is de dumplings erin en 1 kant bakken.
Ze pasten er niet allemaal in dat nog maar een pannetje erbij
Nadat ze wat bruin waren beetje water erbij deksel erop en wachten.
Lukte niet helemaal maar ging goed andere pan was wat te hard gegaan maar die was dus de lekkerste

2 sausjes gemaakt 1 met sojasaus,sesamolie en wat chilisaus
De andere alleen chilisaus.

We dachten hier hebben we niet genoeg aan maar dat viel mee was echt lekker kon hier en daar beter maar was goed genoeg.
Leuk om te doen wel veel werk om de dumplings te maken.
Nu de foto’s
Ingrediënten
9627ec52f29f0ba22b9b5f64e4992c7f.jpg

De donut deeg
ffb9db99c6e7dd9467f4005c2509cf04.jpg

Dan snijden hamlap
2c8d34224aad0a905dfd808ae5d7ab63.jpg

Paksoi
8c46bdc8ff40c2cf255b25ded29559de.jpg

Lente-ui
d7233c30161dc5bc33a1740ae847c068.jpg


Paprika
102980d1c55325ddc1efb09b49e97026.jpg

Alles bij elkaar
9899af08c0e344327a43f9927c77b022.jpg

Lekker gemixt
1a855f43e2c96afd0ed6ee887c3877d9.jpg

Dan verder met het deeg in 2 snijden
3f4ebad20c3c07215f2cbc5e86eccf6d.jpg

Mooi in 16 stukjes verdeeld
401e877ad7e8354dcac1391e72dbf532.jpg

Balletjes gedraaid
bd05ac8db353176b398092b4c8d2942e.jpg

Rondjes met de deegrol maken
c2711a181ce6d59a362256b76bdd4068.jpg

Eindelijk klaar
4a29f0b4e371fadfef8ef56fc19a672c.jpg

Dan vullen en dicht maken ook zo’n dingetje
bd68aa3bc38798d7f2fe423375056b30.jpg

Klaar mijn kunstgebit
01d5d0ce65ea4177d6615689e0552eff.jpg

In de pan
2ff18e768c1fe87c3568c2114ab98e9b.jpg

Deksel erop
4acea987963a23cdabc162339f384be4.jpg

Klaar
a81aee2f7180f4ae8687dfca711f53f3.jpg

Op het bord smullen
85ca73eb94ac299a8f902987c2bc076a.jpg

Degene die het lekkerst waren
ea68bdca2a62d7fd0c356c417b0d24e3.jpg
 
Wat een goed idee! Ik hou van die dingen! Nooit bedacht om zelf eens te maken! Bedankt voor de inspiratie, ga ik zeker en vast ook eens maken 😃
 
Oe, da’s interessant. Ga ik ook eens proberen. Ooit op vakantie in Tibet aten wij vaak momo’s, Tibetaanse dumplings. Krijg nu en honger en trek in vakantie.
 
Bestel ik meestal ook bij de japanner. Lekker hoor. Nog nooit zelf gemaakt

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Mooi project om ze zelf te maken. Ik ken ze wel gestoomd, maar deze bereiding spreekt mij wel aan 😀
 
Wat weer een top project.
 
Leuk gemaakt, zullen zekers gesmaakt hebben
Kan / kon alleen de gestoomde versie
 
Leuk gemaakt Piet, Gyoza 🥰 zo lekker en ook nog zelf het deeg gemaakt (y) ik koop die velletje kant en klaar en het is inderdaad een "dingetje" om die dingen te vouwen maar daar heb je ook een "dingetje" voor 😜 je kunt van die vouwklemmen/knijpers kopen.

https://www.bbqgenootschap.nl/threads/easy-peasy-lovely-japanese.20367/ ff iets naar beneden scrollen in het bericht en daar zie je het, gekocht bij Amazing Oriental en het werkt echt goed.

Wij maken ook wel potstickers, misschien is dat ook wat voor jullie, waarom de naam Potstickers ......... they stick in the pot 🤣
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/overige-potstickers-dim-sum-met-thaise-noodlesoep.6892/

En wat grappig om te lezen dat ieder land eigenlijk een eigen benaming heeft voor dit soort snoeperijtjes, ik had nog nooit van, zoals Paddy ze noemde Momo's gehoord :unsure: ik ken 1 Momo en dat was mijn eerste poezenkind bijna 19 jaar geworden 😥
 
Het moet niet gekker worden. Aan vrienden beloofd om na corona dumplings op de bbq te maken. Moest nog wel ff een recept zoeken.
Dat hoeft dus niet meer
 
Ow ow dit is erg goed gedaan zeg!
En op de Q ook nog, weer genieten met jou (y) 🔥
 
Leuk gemaakt Piet, Gyoza zo lekker en ook nog zelf het deeg gemaakt (y) ik koop die velletje kant en klaar en het is inderdaad een "dingetje" om die dingen te vouwen maar daar heb je ook een "dingetje" voor je kunt van die vouwklemmen/knijpers kopen.

https://www.bbqgenootschap.nl/threads/easy-peasy-lovely-japanese.20367/ ff iets naar beneden scrollen in het bericht en daar zie je het, gekocht bij Amazing Oriental en het werkt echt goed.

Wij maken ook wel potstickers, misschien is dat ook wat voor jullie, waarom de naam Potstickers ......... they stick in the pot
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/overige-potstickers-dim-sum-met-thaise-noodlesoep.6892/

En wat grappig om te lezen dat ieder land eigenlijk een eigen benaming heeft voor dit soort snoeperijtjes, ik had nog nooit van, zoals Paddy ze noemde Momo's gehoord :unsure: ik ken 1 Momo en dat was mijn eerste poezenkind bijna 19 jaar geworden

Ik vind het dan leuk om zelf het deeg te maken wist dat er van die knijpers waren maar wou het eerst zo doen
Het leek zo makkelijk om ze te maken zoals de dumpling sisters deden maar dat viel nog vies tegen dat ga echt wel voor zo’n knijper kijken
Want die was toch wel erg lekker.

En momo heb ik nooit van gehoord maar ga het opzoeken
 
Ziet er lekker gerechtje uit, dus maar toegevoegd aan de todo-lijst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan