BasBQ
Beef en Steak

Dry aged cote de boeuf

 
 

Glimmie

Sprokkelaar
Berichten
28
Gister bij de slager een mooie cote de boeuf mee gehad welk een aantal weken heeft gerijpt in zijn dry age kast.

IMG_20210403_171618.jpg

Ik heb gekozen voor de reversed sear methode, de kerntemperatuur langzaam op laten komen naar 42 graden en de Masterbuilt op een temperatuur van 120 graden.
IMG20210403181914.jpg


Bij 42 graden heb ik het stuk direct boven de kolen gelegd om hem dicht te schroeien. Bij 50 graden eraf gehaald en laten rusten op een warm bord.
Bij het aansnijden vond ik hem niet rood genoeg maar bij nader inzien viel dit wel mee.
IMG20210403183955.jpg


IMG20210403184227.jpg


Het resultaat: schoon van het bot.
IMG20210403185741.jpg


Een heel erg lekker stuk vlees en super mals!👌🏻
 
Ziet er goed uit. Ik heb nog nooit een dry aged stuk vlees gehad. Ben wel benieuwd wat het verschil is met een 'gewoon' stuk vlees
 
wat een mooi stuk vlees zeg
mooie bereiding ook
 
Ziet er goed uit en zal zekers gesmaakt hebben
 
Ziet er goed uit. Ik heb nog nooit een dry aged stuk vlees gehad. Ben wel benieuwd wat het verschil is met een 'gewoon' stuk vlees
Dank je wel! Dit was voor mij ook de eerste keer dry aged en ik vond het smaakvoller en een stuk malser!
 
Ziet er prima uit, je mag de volgende keer wel even bellen 😉.
 
Mooie reportage hoor, en wat een mooie foto's ook erbij, helemaal top! (y) 🔥
 
Hier ga ik van watertanden 🤤😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan