BasBQ
Beef en Steak

Dry Aged Burger

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.614
Na mijn 3e dry age projectje had ik nog een paar kilo, 6kg om exact te zijn, korsten over.
Deze kan je nog perfect verwerken tot hamburgers maar dat moet je mengen met niet gedroogd vlees.
Daarom 7kg rundsvlees besteld zodat ik net op ongeveer 45% dry aged uit kom.
Verleden keer had ik 50% gedaan, mijn vrouw vond het fantastisch, ik vond het net te.

Tot daar de theorie, 13kg vlees door de molen en kruiden (pezo) afwegen:
0.jpg


Goed mengen.
Je merkt dat het dry aged vlees veel droger is en daardoor heb je ook veel sneller binding.
Het gehakt kleeft direct aan elkaar.
1.jpg


Hamburgers van 200gr (geen Hollandse burgers zou @Barbeknoei zeggen).
2.jpg


62 stuks van 200gr en 1 bad boy van 350gr.
Hé... dat is toch geen 13kg...
Klopt, had nog 375gr apart gehouden voor dry aged moink balls.
3.jpg

4.jpg


Helaas vergeten foto's te nemen als ze klaar waren.
Kan je wel vertellen dat het dry aged aspect toch een extra dimensie geeft.

Heb er nu spijt van dat ik niet nog een paar zakjes gehakt aan de kant gehouden heb, alhoewel ik kan perfect hamburgers terug omvormen.

Terug naar de burgers, gietijzer op het rooster, geen vetstof aangebracht burgertjes wat laten bruinen.
5.jpg

andere kant idem:
6.jpg


Zo is het vet mooi weggesmolten, ideaal om een ajuintje en look te fruiten:
7.jpg


Champignonnekes erbij
8.jpg


Nog wat tomatensaus erbij en de hamburgers op temperatuur laten komen.
10.jpg


Was weer een zeer geslaagd maaltje.
Thuis gekomen, Q aan en 40 minuten later zaten we aan tafel.
 
Dat zijn heel wat burgers, ze zien er zeer smakelijk uit!
 
Ziet er smakelijk uit en het brengt me op ideeën!
Ik had laatst vervelend veel rook van het druipende vet en vocht uit de burgers met rooster boven de kolen. Ik zal ook eens mijn gietijzeren inzet gaan proberen voor burgers (en bifteki met hetzelfde probleem).
 
Ha Stijn, ik ben me een beetje aan het oriënteren op zelf dry agen. Heb jij zelf een kast aangeschaft? Of gebruik je zakken?
 
dry aged burgers in je eigen tomatensaus :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
dit is geen fastfood maar een koningsmaal
 
Terug
Bovenaan Onderaan