- Berichten
- 217
Een lastige om te plaatsen, originele recept was eigenlijk voor in de oven maar komt wel uit een door mij geliefd boek (Homesick texan cookbook). Dan maar de instelling als het met een oven kan kan het ook op de Q.
Handelingen zijn simpel, ribs onvliezen en rubben met de rub, 4 uurtjes in de koel.
BBQ opmaken voor indirect 150graden dome temp.
Ovenschaal met 1/4 cup dr pepper, ribs er in en strak afdekken met alu folie.
Na 1:30 ~1:45 zijn ze gaar genoeg.
Haal de ribs uit de ovenschaal, bedek ze met de glaze en laat ze nog 30 min op de Q liggen (indirect) vleesrug naar boven.
Nog een keer de glaze er over en terug op de Q tot ze de gewenste gaarheid hebben
Als laatse nog even paar min om/om direct voor de gewenste ?bite?
Daar rest het opeten, we vonden ze erg lekker, iets minder chipotle volgende keer.
Recept
Rub:
1/4 cup of salt
1/4 cup of black pepper
1/4 cup of brown sugar
4 teaspoons of mustard powder
1/2 teaspoon of cayenne
2 teaspoons of chipotle powder
1/2 teaspoon of allspice (kun je zelf maken)
For the glaze:
2 cups of Dr Pepper
1 cup of ketchup
1/2 cup of mustard
1/4 cup of apple cider vinegar
2 tablespoons of molasses
2-4 teaspoons of chipotle powder
Allspice is een mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel (gelijke delen)
Handelingen zijn simpel, ribs onvliezen en rubben met de rub, 4 uurtjes in de koel.
BBQ opmaken voor indirect 150graden dome temp.
Ovenschaal met 1/4 cup dr pepper, ribs er in en strak afdekken met alu folie.
Na 1:30 ~1:45 zijn ze gaar genoeg.
Haal de ribs uit de ovenschaal, bedek ze met de glaze en laat ze nog 30 min op de Q liggen (indirect) vleesrug naar boven.
Nog een keer de glaze er over en terug op de Q tot ze de gewenste gaarheid hebben
Als laatse nog even paar min om/om direct voor de gewenste ?bite?
Daar rest het opeten, we vonden ze erg lekker, iets minder chipotle volgende keer.








Recept
Rub:
1/4 cup of salt
1/4 cup of black pepper
1/4 cup of brown sugar
4 teaspoons of mustard powder
1/2 teaspoon of cayenne
2 teaspoons of chipotle powder
1/2 teaspoon of allspice (kun je zelf maken)
For the glaze:
2 cups of Dr Pepper
1 cup of ketchup
1/2 cup of mustard
1/4 cup of apple cider vinegar
2 tablespoons of molasses
2-4 teaspoons of chipotle powder
Allspice is een mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel (gelijke delen)