BasBQ
Beef en Steak

Dr Pepper ribs

 
 
 

harlin

Kooltjesharker
Berichten
214
Een lastige om te plaatsen, originele recept was eigenlijk voor in de oven maar komt wel uit een door mij geliefd boek (Homesick texan cookbook). Dan maar de instelling als het met een oven kan kan het ook op de Q.

Handelingen zijn simpel, ribs onvliezen en rubben met de rub, 4 uurtjes in de koel.
BBQ opmaken voor indirect 150graden dome temp.
Ovenschaal met 1/4 cup dr pepper, ribs er in en strak afdekken met alu folie.
Na 1:30 ~1:45 zijn ze gaar genoeg.
Haal de ribs uit de ovenschaal, bedek ze met de glaze en laat ze nog 30 min op de Q liggen (indirect) vleesrug naar boven.
Nog een keer de glaze er over en terug op de Q tot ze de gewenste gaarheid hebben

Als laatse nog even paar min om/om direct voor de gewenste ?bite?

Daar rest het opeten, we vonden ze erg lekker, iets minder chipotle volgende keer.

20150614-IMG_1667.jpg


20150614-IMG_1670.jpg


20150614-IMG_1671.jpg


20150614-IMG_1672.jpg


20150614-IMG_1674.jpg


20150614-IMG_1675.jpg


20150614-IMG_1677.jpg


20150614-IMG_1678.jpg






Recept

Rub:
1/4 cup of salt
1/4 cup of black pepper
1/4 cup of brown sugar
4 teaspoons of mustard powder
1/2 teaspoon of cayenne
2 teaspoons of chipotle powder
1/2 teaspoon of allspice (kun je zelf maken)

For the glaze:
2 cups of Dr Pepper
1 cup of ketchup
1/2 cup of mustard
1/4 cup of apple cider vinegar
2 tablespoons of molasses
2-4 teaspoons of chipotle powder


Allspice is een mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel (gelijke delen)
 
had ik best willen jureren  ;)
 
DMM zei:
harlin zei:
Allspice is een mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel (gelijke delen)

Kan het verkeerd hebben maar volgens mij is allspice een kruid genaamd piment of jamaicaanse peper.

Anders gezegd: ik had geen Allspice en vond dit als goede vervanger online.
 
die had ik ook wel gelust B-)
 
Waarom heb jij de ribs in stukken gesneden bij het bereiden? Ze zien er trouwens lekker genoeg uit hoor, daar niet van.
 
Ik ben altijd wat voorzichtig wat cola, dr. Pepper enz. betreft. Weet niet waarom maar iets met frisdrank bereiden... daarin tegen, coca cola chicken heb ik ooit eens op en was ook lekker dus misschien moet ik gewoon niet zeuren en doen/eten.

De foto's maken mij hongerig dus wat dat betreft, geslaagd gerecht!

Denk dat ik 'm dan toch eens ga doen in de aankomende tijd.
 
Dominique zei:
Waarom heb jij de ribs in stukken gesneden bij het bereiden? Ze zien er trouwens lekker genoeg uit hoor, daar niet van.

Niet echt een culinaire reden:

In eerste instantie de beperking van de ovenschaal, hoewel ik later overstapte op plan B. Twee weberbakjes aan elkaar gemaakt met alufolie. Denk dat de streng daar in zijn volledigheid ook wel ingepast had.

Ga eens op zoek naar een ovenschaal die (volledig) op de primo past.
 
Terug
Bovenaan Onderaan