Even een verslagje van niet één, maar twee bcc.
Eerst maar eens lekker kruiden en een tijdje laten intrekken.
Om half 4 begonnen met het aansteken van de kamado. Dit ging de eerste keer niet goed, dus uiteindelijk om 16:15 pas op 150 graden. Deze steeg daarna nog even door dot 190 graden waarop ik de kippetjes erin hebben gezet. En de temperatuur terug geschroefd naar 160 graden. Daarnaast ook een smoker box met eiken snippers erbij gezet.
Na 45 minuten heb ik een ingepakte aardappel erin gelegd en wat aardappel schijfjes bij het vet. Dit als experiment voor een volgende keer.
Na nog een half uur tussen de 150 en de 170 graden was de kerntemperatuur meer dan 80 graden en zijn we aan tafel gegaan.
Eerst maar eens lekker kruiden en een tijdje laten intrekken.
Om half 4 begonnen met het aansteken van de kamado. Dit ging de eerste keer niet goed, dus uiteindelijk om 16:15 pas op 150 graden. Deze steeg daarna nog even door dot 190 graden waarop ik de kippetjes erin hebben gezet. En de temperatuur terug geschroefd naar 160 graden. Daarnaast ook een smoker box met eiken snippers erbij gezet.
Na 45 minuten heb ik een ingepakte aardappel erin gelegd en wat aardappel schijfjes bij het vet. Dit als experiment voor een volgende keer.
Na nog een half uur tussen de 150 en de 170 graden was de kerntemperatuur meer dan 80 graden en zijn we aan tafel gegaan.