BasBQ
Beef en Steak

Dorado van de gril

veenlopertje

Tondelzoeker
Berichten
9
Vandaag vlees (broodje biefstuk van Dennis en een Bavette voor zondag) halen voor het weekend. Zag 2 mooie schoongemaakte dorado incl. kruiden, pepertjes en citroen.
Eerst garen in een visrooster en op het laatst ff afgrillen voor een krokant huidje.
Hij was lekker gekruid iets te droog (gaar). Intern op de dunne plekken tikte hij de 70 aan.
Probleem was dat huid aan het visrooster bleef plakken.
Volgende keer op de grillplaat met wat olie proberen. Maar dat gaat een tijdje duren. Na het eten ruim een uur schoonmaken van alles waar het vissap op was gevallen....
De bbq staat er wel weer netjes gepoets en glimmend bij.

20220825_193213.jpg


20220825_192459.jpg


20220825_190048.jpg


20220825_190039.jpg


IMG-20220825-WA0004.jpeg
 
TJa, met vis ben je ff bezig. Niet te druk over maken, hoort erbij.

Wat je kan proberen is om de vis in te snijden en dan in te smeren met mayonaise. Schijnt ook te helpen.
Succes
 
Idd....goeie laag masjonès kan het wel eens tot een succes maken! Hier ook graag de mayo-sear met vis (inc. huid/vel)

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Inderdaad goed dik in de mayo en wat olie op rooster, zelf had ik de vis 1 x ingesneden (dus niet gekruist) met olie ingesmeerd zodat de rub er op bleef. Toen ik hem ging grillen dik in de mayo gezet, resultaat was perfect..
20220725_175455.jpg
20220725_175934.jpg
 
Ziet er allemaal heerlijk uit.

Binnenkort ook maar weer eens is gaan halen. 😋
 
Fijn visje. Ik gebruik ook de visklem. Heb die wel verbouwd. Zodat de deksel dicht kan. Dat scheelt met plakken. Nu heb ik een plancha. Moet die nog testen met vis.
 
Terug
Bovenaan Onderaan