BasBQ
Beef en Steak

DIY mini smoker inc alle info

DENGRILL

Sprokkelaar
Berichten
42
Via youtube zag ik dat je van een weber joe een smoker kon maken. Leuk om te zien! En om te maken.
LeonQ bouwde er onlangs 1 en na een beetje speuren in zijn topic besloot ik mijn spullen ook te bestellen.
Zo'n 2 uur  bezig geweest, inc alle allu slijpsels opruimen (prijslijst en bronnen wss later indien naar gevraagd wordt.)
Weber joe original + kleine kolenstarter(gratis): ? 69,90 https://www.obelink.nl/smokey-joe-original-kleine-brikettenstarter.html?review_uuid=b028f3d6-eb6d-11e5-9fb9-005056a4312f#add-review
Pan: ?58,90 https://www.horecastyle.nl/pujadas-kookpan-middel-32-ltr-aluminium?tax_display=2
RVS: ?12,37 https://www.rvspaleis.nl/
qzkuiv.jpg

Grill / Bovenrooster: ?18 Gamma
RVS Waterschaal: ?17.25 http://www.qvist.nl/vuurschaal-4606.html
2 Temp meters: ?20 (ik ga nog zoeken naar anderen) http://www.bbqcenter.nl/product/427534/outdoorchef-thermometer-voor-kogelbarbecues.html?_ga=1.163543292.1974471221.1459097194

Zaterdag besloot ik de test aan te gaan met wat ribbels. 321 Methode.
Ik kreeg hem echter niet goed op temperatuur, en hoger krijgen wou ook niet.
Misschien waren de briketten wel oud en waardeloos. Alle moeite was tevergeefs.
Na de 3-2-1 zat de temp rond 62 graden, dus lang geen 85. Gezien de tijd en kolennood
ben ik overgeschakeld naar de oven het werd al laat en fris. En slecht verhaal maar gelukkig een goed einde.

Ik ben benieuwd of jullie ook tips hebben, ik had bijv water in de schaal maar die was zo goed als droog na de eerste 3 uur.
Het viel mij op dat aan de zijkanten (luchtgaten) de kooltjes wel goed branden maar in het midden de kooltjes gedoofd leken.
Ik heb ook niet 100% goed vertrouwen in de temp meters, heeft iemand misschien tips voor betere? Tijdens de sessie zaten ze
bij elkaar in de buurt, en later toen we een tijdje aan het smikkelen waren zag ik de bovenste 140-150 wel halen en de onderste 100-110.
Heb nu weber kokosbriketten besteld, ga snel weer een poging wagen ik hoop dat jullie wat verbeter puntjes zien.


2roi647.jpg

t8n1mt.jpg

xlgxuf.jpg

2vwdaj4.jpg

35c2721.jpg

4rdavr.jpg

vpz3n9.jpg

2rqmwi0.jpg

14xngk5.jpg

zlu0s8.jpg
 
Ondanks de tegenslag toch goed bezig, mooi werk ;)
 
dat heb je netjes gemaakt
 
Ziet er goed uit! Misschien toch geen water in de pan doen onderin. Ik gebruik inmiddels een centimeter dikke pizzasteen van 33cm diameter welke ik in alufolie inpak. Ik gebruik geen extra water.

Ik gebruik sinds de eerste keer briketten van Ecobrasa. Dit zijn kokosbriketten en branden erg schoon. Geen ervaring met andere briketten helaas.

Mij is wel opgevallen dat het meten van de kerntemperatuur van ribs lastig is (de Ikea kerntemp meters bleven lage waardes doorgeven dus maar op gevoel gedaan). Je mag verwachten dat de ribs gaar genoeg zijn na 6 uur op 100-110 graden.
 
LeonQ zei:
Ziet er goed uit! Misschien toch geen water in de pan doen onderin. Ik gebruik inmiddels een centimeter dikke pizzasteen van 33cm diameter welke ik in alufolie inpak. Ik gebruik geen extra water.

Ik gebruik sinds de eerste keer briketten van Ecobrasa. Dit zijn kokosbriketten en branden erg schoon. Geen ervaring met andere briketten helaas.

Mij is wel opgevallen dat het meten van de kerntemperatuur van ribs lastig is (de Ikea kerntemp meters bleven lage waardes doorgeven dus maar op gevoel gedaan). Je mag verwachten dat de ribs gaar genoeg zijn na 6 uur op 100-110 graden.

Ik was van plan dezelfde kokos te bestellen, maar zag een actie van weber kokos bij gamma. Ga het gewoon opnieuw proberen dan moet het wel duidelijk worden.

En dan een pizzasteen misschien, heb nu een rvs schaal waat iemand naar verwees in je topic.
 
Waar koop je die aluminium pan?

Mooi smokertje hoor!
 
Ik heb ook zo'n mini-WSM, ik heb geen gaten geboord maar (bijna) de hele bodem verwijderd. Ik heb geen problemen om hem op temperatuur te krijgen. Dus wellicht is dat een optie, ik gebruik meestal ecobrasa maar ook met gewone briketten krijg ik hem op temperatuur.
 
Weber kokosbriks in huis, dus ga z.s.m. weer testen.
Morgen een mooie dag om hem te spuiten :)
 
Enkele updates gedaan  B-)

Omdat de weber deksel niet echt super paste, ga ik gebruik maken van de pan deksel ik merk dat de weber deksel daar beter op past.
1zxl9ol.jpg

10egcyb.jpg

ngochf.jpg


Gister & vandaag de pan gespoten:
fu11tf.jpg
 
Gaaf bedacht, mooi resultaat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan