Sinds een aantal weken ben ik hier actief op het forum.
Ik heb me eerder voorgesteld in dit topic: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16252.0
Ik heb sinds enkele dagen een Primo in mijn bezit, en we hebben die op 15 januari zijn vuurdoop gegeven.
We wilden al langer een keer een aantal spareribs maken, en dat hebben we deze dag dan ook gedaan.
We hebben gekozen voor meerdere soorten ribs. We hadden lamsribben en varkensribben genomen.
Initieel gekozen om alleen te testen op de malsheid dus we hebben alleen Peper, zout, knoflook, paprikapoeder en cajunkruiden.
De 321 methode hebben we vervolgens toegepast.
Eerst maar eens de primo op starten naar 110 graad.
Vervolgens de diverse soorten ribben er op gelegd.
We hebben ze met sateprikkers "opgerold" zodat we de ruimte optimaler konden benutten, maar vooral vanwege het feit dat we nog geen rekje hebben waar we de ribben in kunnen zetten. Je ziet ook wat kleine prikkertjes. Die is om de verschillende soorten kruiden probeersel uit elkaar te houden
Na een uur of twee eens gekeken hoe de ribben erbij lagen.
Na 3 uur (duh) hebben we ze er afgehaald en in aluminiumfolie gewikkeld. Een aantal hebben we aangevuld met appel-perensap.
Andere ribs hebben we aangevuld met een goede scheut rokerige whisky.
Vervolgens weer voor 2 uur op de Primo!
Vervolgens hebben we ze nog 1 uur direct laten garen. Aangevuld met aardappeltjes en een frisse salade met appel.
We waren tevreden over hoe de ribben waren gelukt.
Smaak had meer gemogen, maar dat wisten we toen we begonnen, omdat we niet heel heftig hebben gekruid.
De malsheid was fantastisch, mede doordat het me goed lukte de temperatuur constant te houden.
Het was een leerzame dag, met uiteindelijk heerlijke spare-ribs
Ik heb me eerder voorgesteld in dit topic: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16252.0
Ik heb sinds enkele dagen een Primo in mijn bezit, en we hebben die op 15 januari zijn vuurdoop gegeven.
We wilden al langer een keer een aantal spareribs maken, en dat hebben we deze dag dan ook gedaan.
We hebben gekozen voor meerdere soorten ribs. We hadden lamsribben en varkensribben genomen.
Initieel gekozen om alleen te testen op de malsheid dus we hebben alleen Peper, zout, knoflook, paprikapoeder en cajunkruiden.
De 321 methode hebben we vervolgens toegepast.
Eerst maar eens de primo op starten naar 110 graad.

Vervolgens de diverse soorten ribben er op gelegd.
We hebben ze met sateprikkers "opgerold" zodat we de ruimte optimaler konden benutten, maar vooral vanwege het feit dat we nog geen rekje hebben waar we de ribben in kunnen zetten. Je ziet ook wat kleine prikkertjes. Die is om de verschillende soorten kruiden probeersel uit elkaar te houden



Na een uur of twee eens gekeken hoe de ribben erbij lagen.

Na 3 uur (duh) hebben we ze er afgehaald en in aluminiumfolie gewikkeld. Een aantal hebben we aangevuld met appel-perensap.
Andere ribs hebben we aangevuld met een goede scheut rokerige whisky.
Vervolgens weer voor 2 uur op de Primo!

Vervolgens hebben we ze nog 1 uur direct laten garen. Aangevuld met aardappeltjes en een frisse salade met appel.


We waren tevreden over hoe de ribben waren gelukt.
Smaak had meer gemogen, maar dat wisten we toen we begonnen, omdat we niet heel heftig hebben gekruid.
De malsheid was fantastisch, mede doordat het me goed lukte de temperatuur constant te houden.
Het was een leerzame dag, met uiteindelijk heerlijke spare-ribs
