- Berichten
- 1.324
Loop een beetje achter! vorige week woensdag heb ik dikbevleesde spareribs bereid op de Q
Avond van tevoren ontvliest ingesmeerd met wat olijfolie en kruiden.
Nachtje in de folie.
Volgende dag de Q aangestoken en opgestookt na 120 graden.
Kersen rookhout toegevoegd.. platesetter erin.. lekbakkie en de dikke ribbels.
Eerste x in het mooie rekje van de ikea gebruikt muah prima maar geen meerwaarde als je er 2 doet.
Nieuw speelgoed moet je gebruike maar ach
Q terug naar 110 graden daar stabiel op gezeten met gebruik van de inkbird controller.
Na 3 uur ingepakt in de folie.
Boter, bruine suiker, appelsap erin en garen maar.
Heb dit door de vieze handen niet op foto vastgelegd helaas!
Na 2 uur waren ze al best gaar met het uit de folie halen merkte ik dat al wel.
Heb ze ingesmeerd met bbq saus en heb ze nog een klein uurtje indirect erop gehad.
Al met al goed gelukt, had beter hier en daar wat vettere plekjes kunne verwijdere maar mocht de pret niet baten!
Het had ook wel wat weg van pulled pork op sommige momenten ( helemaal geen straf ) Kerntemperatuur niet naar gekeken vond ik niet zo interessant.
Volgende zou ik het gewoon hetzelfde doen
Heb er nog 4 in de vriezer dus komt wel goed.
Avond van tevoren ontvliest ingesmeerd met wat olijfolie en kruiden.
Nachtje in de folie.
Volgende dag de Q aangestoken en opgestookt na 120 graden.
Kersen rookhout toegevoegd.. platesetter erin.. lekbakkie en de dikke ribbels.
Eerste x in het mooie rekje van de ikea gebruikt muah prima maar geen meerwaarde als je er 2 doet.
Nieuw speelgoed moet je gebruike maar ach

Q terug naar 110 graden daar stabiel op gezeten met gebruik van de inkbird controller.
Na 3 uur ingepakt in de folie.
Boter, bruine suiker, appelsap erin en garen maar.
Heb dit door de vieze handen niet op foto vastgelegd helaas!
Na 2 uur waren ze al best gaar met het uit de folie halen merkte ik dat al wel.
Heb ze ingesmeerd met bbq saus en heb ze nog een klein uurtje indirect erop gehad.
Al met al goed gelukt, had beter hier en daar wat vettere plekjes kunne verwijdere maar mocht de pret niet baten!
Het had ook wel wat weg van pulled pork op sommige momenten ( helemaal geen straf ) Kerntemperatuur niet naar gekeken vond ik niet zo interessant.
Volgende zou ik het gewoon hetzelfde doen

Heb er nog 4 in de vriezer dus komt wel goed.