- Berichten
- 4.946
Omdat ik recent ge?nspireerd geraakte door het gerecht van @Richard v. Wilde ik met alle geweld een fatty maken. Dat leek me nou gezellig om met een paar man eens op te gaan eten.
Ik heb voor het gehakt van verste worst gekozen. 1kg verse worst gehaald en de huid er af gehaald. Dat op een stuk folie tot een mooie platte vierkante gehakt plank gedrukt. Daarna bestrooid met een pork rub.
De spekmat heb ik gemaakt van iets dikker gesneden buikspek welke onbehandeld was. Zn 20 plakjes spek. Deze heb ik wel voor gebruik voorzien van een laagje zeezout. De mat gaan weven ook weer op een laagje folie. Toen de mat gemaakt was deze ook voorzien van een laagje rub.
Voor de kaas-mix heb ik 200gr roomkaas, 150gr oude kaas en 150gr mozzarella gebruikt. Daarin heb ik 3 punt paprika?s en 2 sjalotjes gemixt. Eea goed door elkaar gekneed. En er met behulp van folie een kaasworst van gemaakt.
Toen dat alles klaar was kon eea samen gebracht worden. Deze op de BGE gelegd. Totaal zn 2,5u tot een kern van 72gr. Eerste 1,5u bij 120gr. Zodat de rook er mooi in kon trekken. Laatste uur op 170gr. Zodat de bacon mooi knapperig kon worden. De fatty heb ik gerookt met eikenhout.
Hierbij wat foto?s.
Gehakt klaar gemaakt.
Kaas mix maken en tot worst rollen
Kaas en gehakt samen brengen
Nadat de rol dicht was heb ik deze in de koelkast gelegd. Zodat eea mooi op kon stijven. Kon ik mooi de bacon mat maken.
De gehakt/kaas rol uit de koelkast en inwikkelen met de bacon mat.
Fatty de BGE op. Toen de kerntemp gehaald was de fatty ingesmeerd met bbq saus. En even terug voor de mooie korst.
Ondertussen op de andere q wat aardappels klaar gemaakt.
15min laten rusten onder de alu folie en toen kon het feest beginnen
. Bijna 2,5kg puur dieetverantwoordelijk voer.
OMG wat was dat lekker. Aardappelen uit de BBQ. Wat gegrilde mini paprika?s en een witlofsalade. Alles is opgegaan. Ik kon geen kant meer op. Enkel naar de bank om te gaan uitbuiken.
Bedankt voor de inspiratie en het bekijken.
Ik heb voor het gehakt van verste worst gekozen. 1kg verse worst gehaald en de huid er af gehaald. Dat op een stuk folie tot een mooie platte vierkante gehakt plank gedrukt. Daarna bestrooid met een pork rub.
De spekmat heb ik gemaakt van iets dikker gesneden buikspek welke onbehandeld was. Zn 20 plakjes spek. Deze heb ik wel voor gebruik voorzien van een laagje zeezout. De mat gaan weven ook weer op een laagje folie. Toen de mat gemaakt was deze ook voorzien van een laagje rub.
Voor de kaas-mix heb ik 200gr roomkaas, 150gr oude kaas en 150gr mozzarella gebruikt. Daarin heb ik 3 punt paprika?s en 2 sjalotjes gemixt. Eea goed door elkaar gekneed. En er met behulp van folie een kaasworst van gemaakt.
Toen dat alles klaar was kon eea samen gebracht worden. Deze op de BGE gelegd. Totaal zn 2,5u tot een kern van 72gr. Eerste 1,5u bij 120gr. Zodat de rook er mooi in kon trekken. Laatste uur op 170gr. Zodat de bacon mooi knapperig kon worden. De fatty heb ik gerookt met eikenhout.
Hierbij wat foto?s.
Gehakt klaar gemaakt.

Kaas mix maken en tot worst rollen


Kaas en gehakt samen brengen


Nadat de rol dicht was heb ik deze in de koelkast gelegd. Zodat eea mooi op kon stijven. Kon ik mooi de bacon mat maken.

De gehakt/kaas rol uit de koelkast en inwikkelen met de bacon mat.


Fatty de BGE op. Toen de kerntemp gehaald was de fatty ingesmeerd met bbq saus. En even terug voor de mooie korst.


Ondertussen op de andere q wat aardappels klaar gemaakt.

15min laten rusten onder de alu folie en toen kon het feest beginnen




OMG wat was dat lekker. Aardappelen uit de BBQ. Wat gegrilde mini paprika?s en een witlofsalade. Alles is opgegaan. Ik kon geen kant meer op. Enkel naar de bank om te gaan uitbuiken.
Bedankt voor de inspiratie en het bekijken.