- Berichten
- 498
Veel over ingelezen/gezien, grillen over direct vuur, op hoogte, zonder waterpan/diff.plate op een lage temp.
Hier kan je de WSM voor opstellen als een 'drumsmoker' zeg maar.
Eerst een kolen bedje gemaakt van restant briketten uit verschillende Q's van me en met 1 aanmaakblokje aangestoken
De bbq opbouwen en alle vent. gaten open tot 80C, onder knijpen en wachten tot 110C
Bij de 110C de dijen (kip) er op en nou wachten...
De rook die er vrij komt is dus niet van toegevoegd hout maar wat er in het vuur drupt. De geur is echt watertandend
Om het half uur wat besprenkeld met water en de schuifjes eigenlijk niet aangeraakt.
De temperatuur schommelde mooi tussen de 115 en 125 graden.
Bijna 2 uren mooi aan het metertje gluren geweest...
Bij de 88-92 graden er afgehaald. Ze waren echt door en door mooi egaal gaar. Vind ik belangrijk .
De smaak is echt ongekend: Ongeloofelijk mals met een echt grill-smaak
De volgende keer (en ja ik ga het de volgende zeker weer zo doen) wil ik ze ook nog gaan aflakken.
Klinkt misschien raar, en het was heel simpel (en goedkoop € 5,-) dit om te maken maar het is 1 van de lekkerste dingen die ik tot nu gemaakt heb.
Bedankt voor het kijken
Hier kan je de WSM voor opstellen als een 'drumsmoker' zeg maar.
Eerst een kolen bedje gemaakt van restant briketten uit verschillende Q's van me en met 1 aanmaakblokje aangestoken
De bbq opbouwen en alle vent. gaten open tot 80C, onder knijpen en wachten tot 110C
Bij de 110C de dijen (kip) er op en nou wachten...
De rook die er vrij komt is dus niet van toegevoegd hout maar wat er in het vuur drupt. De geur is echt watertandend
Om het half uur wat besprenkeld met water en de schuifjes eigenlijk niet aangeraakt.
De temperatuur schommelde mooi tussen de 115 en 125 graden.
Bijna 2 uren mooi aan het metertje gluren geweest...
Bij de 88-92 graden er afgehaald. Ze waren echt door en door mooi egaal gaar. Vind ik belangrijk .
De smaak is echt ongekend: Ongeloofelijk mals met een echt grill-smaak
De volgende keer (en ja ik ga het de volgende zeker weer zo doen) wil ik ze ook nog gaan aflakken.
Klinkt misschien raar, en het was heel simpel (en goedkoop € 5,-) dit om te maken maar het is 1 van de lekkerste dingen die ik tot nu gemaakt heb.
Bedankt voor het kijken