BasBQ
Beef en Steak

De Spiff's hamburger is nog steeds een goede klassieker!

 
 
 
 

RedFox

Gerijpt
Berichten
3.160
Ongetwijfeld een recept wat velen van de leden al eens hebben gemaakt of zeker een variant daarop zijn de hamburgers volgens Spiff's recept.
Ik maak ze hier met enige regelmaat en zo ook gisteren weer een kleine serie van 8 stuks.
Dit keer ten behoeve van de voorraad van mijn Solex maatje "dreke2" die ze al eens van mij heeft geproefd nu zelf wilde leren hoe gemakkelijk het is om dit hapje zelf te bereiden.
Zie de 2 zilverruggen op de laatste foto enne....er is geen betere raad dan voorraad!
Voor 8 hamburgers is benodigd:

- 1 kilo rundergehakt
- 2 grote rode uien (snipperen)
- 2 theelepels gemalen zeezout
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 4 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels worchestershire sauce
- 2 eetlepels tomatenketchup

That's all folks!
De bereiding is recht toe recht aan, waarbij het belangrijk is om het gehakt zo rul en luchtig mogelijk te houden en niet te veel kneden.
Ik kom altijd uit op een gewicht van ca. 160 gram per hamburger, dat is een mooie maaltijd!
De foto's spreken verder voor zich en na gedane arbeid ging een pilsje er wel in....  ;).
In de koelkast kunnen ze nu mooi opstijven en kunnen ze snel op de Q!

spiffs-1.jpg


spiffs-2.jpg


spiffs-3.jpg


spiffs-4.jpg


spiffs-5.jpg


spiffs-6.jpg


spiffs-7.jpg


spiffs-8.jpg


spiffs-9.jpg


spiffs-10.jpg


spiffs-12.jpg


spiffs-11.jpg


spiffs-15.jpg


spiffs-16.jpg


spiffs-leerling.jpg



 
Mike +1
 
Niks zo fijn als een goede zelfgemaakte burger
 
Heerlijk!
 
Heerlijk... Die moeten gesmaakt hebben!
 
Zien er goed uit, vlug op de Q!
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Ik zie nergens het pilsje waar je over spreekt....

De burgers zien er goed uit... :D
 
Ik ben niet zo'n voorstanders van Spiffs, maar wat een gaaf mes heb je daar!
 
Altijd een tophamburger!
 
Nooit een teleurstelling, zo'n lekkere malse spiff's burger.
 
Ik vind de Spiffs burgers wel lekker (op de bbq tenminste...in de pan vind ik er niks aan, net gehaktballen), maar op 1 of andere manier zijn ze bij mij zo "zwaar" van smaak, weet niet hoe uit te leggen. Zou dit aan het soort paprikapoeder kunnen liggen?
 
Misschien wat minder worcestershire sauce proberen?
 
Daar heb ik het inderdaad nog niet in gezocht,  goed idee, ga ik toch eens proberen!
 
Kijk, daar wordt deze jongen enthousiast van!
Goed recept, en wat een slimme werkwijze met het folie in de pers, die houden we erin!
 
Terug
Bovenaan Onderaan