- Berichten
- 5.860
Vorig jaar geen appeltaart omdat de appeloogst uit eigen tuin volledig was mislukt, geen appels.
Dus ook geen jaarlijkse traditionele appeltaart.
Dit jaar ging het iets beter met de appeloogst al waren de appels door de lange droogte vrij klein.
Foto's gemaakt met mijn mobiel, volgende keer weer gewoon met de camera.
Appeltaart met een standaard mix, de taartbodem voorzien van 11 verkruimelde Bastognekoeken (als vochtopvanger), dat werkt perfect.
Rozijnen geweekt in een mix van Strohrum en vanille vodka.
De bereidingstijden op de verpakkingen zijn echt veel te kort, de BBQ stond tussen de 180-190 graden C. en de taart heeft er 2 uur en 20 minuten opgestaan.
(Alle verpakkingen zeggen 175-180 graden C 1 uur en 15 minuten.) veel te kort. De kortste bereiding die ik heb gehad was 1 uur en 50 minuten met een BBQ die tussen de 190-200 graden C stond. Een iets lagere temperatuur zorgt voor een mooiere egale bruining. dus houd ik 180-190 graden aan.
De appels snijd ik ook in kleine stukjes, met de hand of met de magimix, gebruik witte baterdsuiker zodat je een heerlijk, zachte, gare, compotachtige vulling krijgt en niet van die halfgare uitgedroogde taaie appelschijven.
Hij was weer heerlijk.
Recept:
De jaarlijkse traditie, appeltaart gemaakt met de appels van ons eigen appelboompje uit de tuin. ( uitvoering Juli 2020)
rozijnen geweekt in een mengsel van rum en drambuie, en de bodem van de taart bestrooid met verkruimelde bastognekoeken
Tussen de 160 en 170 graden op de BBQ en mooi goudbruin laten worden, dat duurde deze keer 2 uur en 10 minuten, vorig jaar had ik de BBQ op 175-180 graden toen duurde het 1 uur en 50 minuten, ik wilde nu zien of daar veel verschil in zat, niet dus, heerlijk zacht van binnen en...
Dus ook geen jaarlijkse traditionele appeltaart.
Dit jaar ging het iets beter met de appeloogst al waren de appels door de lange droogte vrij klein.
Foto's gemaakt met mijn mobiel, volgende keer weer gewoon met de camera.
Appeltaart met een standaard mix, de taartbodem voorzien van 11 verkruimelde Bastognekoeken (als vochtopvanger), dat werkt perfect.
Rozijnen geweekt in een mix van Strohrum en vanille vodka.
De bereidingstijden op de verpakkingen zijn echt veel te kort, de BBQ stond tussen de 180-190 graden C. en de taart heeft er 2 uur en 20 minuten opgestaan.
(Alle verpakkingen zeggen 175-180 graden C 1 uur en 15 minuten.) veel te kort. De kortste bereiding die ik heb gehad was 1 uur en 50 minuten met een BBQ die tussen de 190-200 graden C stond. Een iets lagere temperatuur zorgt voor een mooiere egale bruining. dus houd ik 180-190 graden aan.
De appels snijd ik ook in kleine stukjes, met de hand of met de magimix, gebruik witte baterdsuiker zodat je een heerlijk, zachte, gare, compotachtige vulling krijgt en niet van die halfgare uitgedroogde taaie appelschijven.
Hij was weer heerlijk.
Recept:
De jaarlijkse traditie, appeltaart gemaakt met de appels van ons eigen appelboompje uit de tuin. ( uitvoering Juli 2020)
rozijnen geweekt in een mengsel van rum en drambuie, en de bodem van de taart bestrooid met verkruimelde bastognekoeken
Tussen de 160 en 170 graden op de BBQ en mooi goudbruin laten worden, dat duurde deze keer 2 uur en 10 minuten, vorig jaar had ik de BBQ op 175-180 graden toen duurde het 1 uur en 50 minuten, ik wilde nu zien of daar veel verschil in zat, niet dus, heerlijk zacht van binnen en...
Laatst bewerkt: