Beef en Steak

De Jaarlijkse Appeltaart

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.860
Vorig jaar geen appeltaart omdat de appeloogst uit eigen tuin volledig was mislukt, geen appels.
Dus ook geen jaarlijkse traditionele appeltaart.
Dit jaar ging het iets beter met de appeloogst al waren de appels door de lange droogte vrij klein.
Foto's gemaakt met mijn mobiel, volgende keer weer gewoon met de camera.
Appeltaart met een standaard mix, de taartbodem voorzien van 11 verkruimelde Bastognekoeken (als vochtopvanger), dat werkt perfect.
Rozijnen geweekt in een mix van Strohrum en vanille vodka.
De bereidingstijden op de verpakkingen zijn echt veel te kort, de BBQ stond tussen de 180-190 graden C. en de taart heeft er 2 uur en 20 minuten opgestaan.
(Alle verpakkingen zeggen 175-180 graden C 1 uur en 15 minuten.) veel te kort. De kortste bereiding die ik heb gehad was 1 uur en 50 minuten met een BBQ die tussen de 190-200 graden C stond. Een iets lagere temperatuur zorgt voor een mooiere egale bruining. dus houd ik 180-190 graden aan.
De appels snijd ik ook in kleine stukjes, met de hand of met de magimix, gebruik witte baterdsuiker zodat je een heerlijk, zachte, gare, compotachtige vulling krijgt en niet van die halfgare uitgedroogde taaie appelschijven.

Hij was weer heerlijk.

20250803_144859.jpg


20250803_171428.jpg


20250803_171813.jpg


20250803_174731.jpg


20250803_195036.jpg


20250803_200203.jpg


20250804_102447.jpg


20250804_102914.jpg


20250804_103429.jpg


Recept:

 
Laatst bewerkt:
Mooi taartje 🍰. Fijn kartelmes ook, gebruik thuis dezelfde 🙂.
 
Mooi afgewerkt die taart! Ziet er heerlijk uit.
 
Lekker taartje zo te zien! 🥧
Ben zelf erg gek op appeltaart, maar zoals smaken verschillen heb ik zelf liever half gare appeltjes dan een compot achtige “prut” 😜.
Neemt niet weg dat ik graag een vorkje mee had geprikt!
 
Ik had het enorme genoegen om een stuk appeltaart te proeven, bereid op de BBQ door mijn geweldige buren, Ewald en Jet – en wauw, wat een ervaring! De combinatie van smaken was perfect in balans, met precies de juiste hoeveelheid zoetheid en kruidigheid. De structuur was fantastisch, en de korst had een heerlijke dichtheid die alles prachtig bij elkaar hield. Elke hap was puur genieten.


Het enige nadeel? Dat er niet meer van was!


Een dikke dankjewel aan Ewald en Jet voor deze overheerlijke verwennerij. Jullie hebben echt laten zien hoe bijzonder appeltaart kan zijn!
 
Poh, dat ziet er heerlijk uit 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan