Beef en Steak

De eerste keer pulled pork van de Kamado!

 

Robster

Tondelzoeker
Berichten
23
Uiteraard ga ik op jacht naar de stickers op het forum dus gisteren maar is pulled pork gemaakt op onze compact Kamado!

Om te beginnen een stuk Procureur van 2.2 kilo besteld bij bb quality, het stuk gaat wel door de helft want een paar broodjes pulled pork is voor mij wel genoeg aangezien ik er niet echt een fan van ben, maar alles voor de sticker 😂

Van de andere helft maken we Char Siew want daar zijn we meer fan van en dat leek me ook leuk om te doen.

Het vlees,
IMG_2768.jpeg


Door de helft,
IMG_2781.jpeg


Geïnjecteerd met appel azijn en appelsap,
IMG_2784.jpeg


In de all purpose rub gezet,
IMG_2786.jpeg


Op de Kamado indirect tot 65 graden met een lekbak eronder met een laagje appelsap,
IMG_2791.jpeg


Bij 65 graden 2x gelakt en nog zo’n 1,5 uur door laten garen,
IMG_2795.jpeg


Na zo’n anderhalf uur met lak ingepakt en door laten garen tot 90 graden en toen gleed de prikker er vloeiend in,
IMG_2797.jpeg


Toen de pulled pork klaar was na 8,5 uur nog een uurtje laten rusten, een kwartier uitgepakt en nog drie kwartier opnieuw ingepakt,

IMG_2800.jpeg


Daarna de pork gepulled in zijn eigen opgevangen sap,
IMG_2801.jpeg

IMG_2803.jpeg


Daarna broodje opgemaakt en gegeten,
IMG_2805.jpeg

IMG_2806.jpeg


Eind oordeel;

Ontzettend goed gelukt en erg leuk om te doen, helaas ben ik er nog steeds geen fan van maar ik heb er zeker geen spijt van maar geef mij maar een Brisket!!🫣



Preview; inmiddels ligt de Char Siew op de Kamado, hier over later meer!😂
IMG_2812.jpeg
 
Ziet er goed uit, en gefeliciteerd met de knor!
 
Gefeliciteerd met de knor! 🐷
 
Altijd leuk om Pulled Pork te maken. (y)
 
Gefeliciteerd met je Knorretje!
Morgenavond die brisket nog even maken en dan heb je die ook in de pocket! 😄
 
Lekker man, PP mag ik in ieder geval altijd graag eten!
 
Terug
Bovenaan Onderaan