- Berichten
- 23
Uiteraard ga ik op jacht naar de stickers op het forum dus gisteren maar is pulled pork gemaakt op onze compact Kamado!
Om te beginnen een stuk Procureur van 2.2 kilo besteld bij bb quality, het stuk gaat wel door de helft want een paar broodjes pulled pork is voor mij wel genoeg aangezien ik er niet echt een fan van ben, maar alles voor de sticker
Van de andere helft maken we Char Siew want daar zijn we meer fan van en dat leek me ook leuk om te doen.
Het vlees,
Door de helft,
Geïnjecteerd met appel azijn en appelsap,
In de all purpose rub gezet,
Op de Kamado indirect tot 65 graden met een lekbak eronder met een laagje appelsap,
Bij 65 graden 2x gelakt en nog zo’n 1,5 uur door laten garen,
Na zo’n anderhalf uur met lak ingepakt en door laten garen tot 90 graden en toen gleed de prikker er vloeiend in,
Toen de pulled pork klaar was na 8,5 uur nog een uurtje laten rusten, een kwartier uitgepakt en nog drie kwartier opnieuw ingepakt,
Daarna de pork gepulled in zijn eigen opgevangen sap,
Daarna broodje opgemaakt en gegeten,
Eind oordeel;
Ontzettend goed gelukt en erg leuk om te doen, helaas ben ik er nog steeds geen fan van maar ik heb er zeker geen spijt van maar geef mij maar een Brisket!!
Preview; inmiddels ligt de Char Siew op de Kamado, hier over later meer!
Om te beginnen een stuk Procureur van 2.2 kilo besteld bij bb quality, het stuk gaat wel door de helft want een paar broodjes pulled pork is voor mij wel genoeg aangezien ik er niet echt een fan van ben, maar alles voor de sticker

Van de andere helft maken we Char Siew want daar zijn we meer fan van en dat leek me ook leuk om te doen.
Het vlees,
Door de helft,
Geïnjecteerd met appel azijn en appelsap,
In de all purpose rub gezet,
Op de Kamado indirect tot 65 graden met een lekbak eronder met een laagje appelsap,
Bij 65 graden 2x gelakt en nog zo’n 1,5 uur door laten garen,
Na zo’n anderhalf uur met lak ingepakt en door laten garen tot 90 graden en toen gleed de prikker er vloeiend in,
Toen de pulled pork klaar was na 8,5 uur nog een uurtje laten rusten, een kwartier uitgepakt en nog drie kwartier opnieuw ingepakt,
Daarna de pork gepulled in zijn eigen opgevangen sap,
Daarna broodje opgemaakt en gegeten,
Eind oordeel;
Ontzettend goed gelukt en erg leuk om te doen, helaas ben ik er nog steeds geen fan van maar ik heb er zeker geen spijt van maar geef mij maar een Brisket!!

Preview; inmiddels ligt de Char Siew op de Kamado, hier over later meer!
