- Berichten
- 3.481
Geïnspireerd door "All in Grieks" en op zoek naar een goede reden om mijn pas gearriveerde verticale spit te proberen stond gyros op het programma.
Het oorspronkelijke plan was dit te doen van een mooie procureur maar tot mijn grote schrik was de vriezer leeg.
Het werd dus kip.
Zelf de kruiden gemengd:
Toch even gemeten of de langste pen ( er zaten 3 lengtes bij de schaal) ook in de BBQ paste :
Gekozen voor de middelste pen. Hier paste de 800 gram filet prima op. Geprobeerd zoveel mogelijk in verband te stapelen zodat er lekker veel buitenkant en en oppervlak ontstaat.
BBQ op gestookt tot 170 graden indirect en met een blokje kersenhout mocht het vlees erop.
Zodra de kerntemperatuur 70 graden was en de buitenkant knapperig begon te worden de eerste ronde "geoogst".
Op een pita met wat sla en een zelf gemaakt yoghurt dip ( helaas geen foto`s van) smaakte dit prima.
Kruidenmix was erg lekker.
De volgende ronde proberen met een procureur .
Het oorspronkelijke plan was dit te doen van een mooie procureur maar tot mijn grote schrik was de vriezer leeg.
Het werd dus kip.
Zelf de kruiden gemengd:
- 2 delen oregano
- 1 deel tijm
- 1 deel paprikapoeder
- 1 deel knoflook granulaat
- 1 deel ui granulaat
- 0,5 deel gemalen zwarte peper
- 0,5 deel kaneel
- 0,5 deel zout
- 0,25 deel cayenne peper.
- 0,25 deel nootmuskaat
Toch even gemeten of de langste pen ( er zaten 3 lengtes bij de schaal) ook in de BBQ paste :
Gekozen voor de middelste pen. Hier paste de 800 gram filet prima op. Geprobeerd zoveel mogelijk in verband te stapelen zodat er lekker veel buitenkant en en oppervlak ontstaat.
BBQ op gestookt tot 170 graden indirect en met een blokje kersenhout mocht het vlees erop.
Zodra de kerntemperatuur 70 graden was en de buitenkant knapperig begon te worden de eerste ronde "geoogst".
Op een pita met wat sla en een zelf gemaakt yoghurt dip ( helaas geen foto`s van) smaakte dit prima.
Kruidenmix was erg lekker.
De volgende ronde proberen met een procureur .