BasBQ
Beef en Steak

De eerste keer altijd spannend

  • Onderwerp starter smokingrobbie
  • Startdatum
S

smokingrobbie

Gast
De grote sprong in het diepe. Vandaag voor de eerste keer de UDS aangestoken. Zaterdag bij de slager een mooi stuk varkensbuik (3kg) en varkensnek gehaald (3kg). Lekker in de kruiden gezet, nachtje laten marineren. Vanochtend om 8.30 uur de UDS in de fik. Even op temperatuur laten komen, mooi constant tussen de 100c en 110c. Rookhout even laten weken in water en op de kooltjes.
En nu het grote moment, het vlees er op, kermeter erin en deksel erop.
Goed luisteren of ik geen sirenes hoor, komt flink wat rook uit de schoorsteen.
Af en toe even kijken, temperatuur in de UDS blijft keurig, kernmeter loopt langzaam op. Tot nu toe alles oke.
Na 5 uur het vlees eruit gehaald, stiekem een stukje geproeft, getver wat lekker, vlees in de aluminium folie en weer terug voor een paar uur.
Ben benieuwd.

WP_20150425_001_zpsbcej13mz.jpg

WP_20150427_002_zpsiztkskbr.jpg

WP_20150427_006_zpsykx94djg.jpg
 
dat ziet er lekker uit  :)
 
Ik zeg , goed bezig..eetse
 
Ik zeg , goed bezig..eetse
 
Eindelijk het wachten werd beloond. Het leek wel pakjes avond, voorzichtig uitpakken. En........... waar ik op gehoopt had. Het vlees ziet er perfect uit, ruikt voortreffelijk en smaakt geweldig. Rete mals en sappig en valt zo uit elkaar.
Niet slecht voor de eerste keer.

Gelukkig ligt er nog een varkensnek van 3kg in de vriezer.

Het ijs is gebroken, met veel plezier gaan we de zomer in. De buren zullen nog lang lol van me hebben. B-) :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan