- Berichten
- 3.167
Het was even genieten.
De caravan werd uit de stalling getrokken en volgeladen.
Zoals jullie misschien gelezen hebben mocht er een nieuwe reisgezel mee; de Minimax.
Wat ga je dan maken op vakantie?
We gingen naar de veluwe, en daar hebben ze heerlijke asperges.. Misschien met een zalm van de plank?
Nou @Frits, ik moet je applaudiseren.
Want er is geen plankje wat beter past in een Minimax dan deze:
Hij mocht dus mee. Maar in de auto gedaan in plaats van de caravan, alle karamieke onderdelen even verpakt in bubbel plastic en het hele ei ingepakt met bbq grei, rookhout, handschoenen, aanmaak wokkels..
We hebben er zin in.
Ik heb er veel op kunnen koken maar van 2 gerechten de moeite genomen om ook even wat extra plaatjes voor jullie te maken.
De eerste was een gerookt beenhammetje. Indirect, mag op hoge temperatuur, en ik kon mijn nieuwe Meater2 even uitproberen.
Voor de aller aller eerste keer in zijn leven, de fik erin. Blijft toch bijzonder moment al dat mooie witte keramiek.
Kersen hout erin, conveggtor erop, hammetje erop en gaan met die banaan.
De jaloerse blikken uit de tenten rondom om ons heen.....
De Meater2 deed precies wat ik hoopte.
Hij gaf de temp van de dome + de kerntemp weer.
Er kwam een berekening, de app kwam op mijn Apple Watch omhoog en ik kon het via daar in de gaten houden.
Het bijbehorende blokje kleeft met een magneet aan de pootjes van de minimax..
Poeh, dat werkt wel lekker zeg.
Voor de kinderen een lekker burgertje op de skottel, en wij wat aardappeltjes erbij.
Daar staan de 2 nieuwe vriendjes.
Aardappeltjes klaar, burgertjes klaar, hammetje klaar.
Die is goed gelukt weer hoor.
Heeerlijk gegeten met een beetje sla.
Maar we hadden dat plankje niet voor niets mee.
Dus die asperges moesten gehaald worden (evenals de aardbeien, mijn god wat zijn die goed daar.)
Mocht je een keer rondom Otterlo/Ede zijn; Bezoek ze even, veel mooie producten te vinden, aardbeien asperges, eerlijk vlees, verse sappen etcetc.
Ik moest nog even in Ede zijn en daar kwam ik bij een visboer terecht en heb voor onmeunigveel geld een schitterende zalmzijde gehaald.
Dat was echt even slikken toen ze het bedrag noemde maar ze had m voor mij afgesneden dus we gingen er maar mee akkoord.
Dat gepaard met asperges die ook niet goedkoop zijn mocht dit niet mislukken!
We haalden wat aardappelschijfjes voor erbij.
De plank mocht ala camping life in een (schone) afwasbak weken met een fles water erop.
De fik mocht er weer in en gezien zalm nooit zo heel lang duurt thuis ging ik alvast rustig in de weer met de aardappeltjes.
Ik moet altijd denken aan Goedemondt (youtube link (stukje over de schijfjes bgeint bij 2:51)) bij aardappelschijfjes bakken.
Gelukkig hebben we de de mega paella pan van zo'n 50cm doorsnede, dus we kunnen ze redelijk uitsprijden.
De aperges voor de zekerheid 2 minuutjes voorgekookt, en daarna op het directe vuur (het jeukt om nog even te wachten met het gietijzeren rooster..)
De aardappelschijfjes waren goed, de asperges ook, dus skottel uit, deksel erop met alle schijfjes en asperges erin.
Dat ging best mooi, en heel af en toen een klein waakvlammetje eronder dat we niet koud zouden eten.
De zalm!
Hij kostte me dan dus ook wel een halve barkie, een halve meijer, of een bankoe.. hoe je het ook wilt noemen:
Maar mooi was ie wel.
Er valt altijd weinig te vertellen over het garen van vis op de plank.
Je donderd hem erop, je wacht tot de temperatuur en je haalt m eraf.
Zo gezegd, zo gedaan. Alles helemaal naturel gehouden trouwens.
Het Hitteschild eens op een tegenovergestelde manier herbruikt
Daarna lekker wat bordjes opgeschept en het werd weer stil aan tafel:
Ge-wel-dig gegeten.
De asperges waren ontzettend zoet geworden, de zalm was met 53 graden kern en de smaak van het cederhout onweerstaanbaar lekker.
Bijna een kilo, was zo op.
Ik en de Minimax zijn onze relatie rustig begonnen met een paar simpele gerechten.
De zalm kan op deze manier eigenlijk niet mislukken, de ham ook niet.
De overige gerechten waren gegrilde groenten in een pasta salade en het kipburger recept wat ik hier laatst gedeeld heb.. ook beide makkelijk en nauwelijks te mislukken.
Op die manier werken we een beetje met de kleinere ruimte en proberen we elkaar wat af te tasten.
De temp blijft stabiel als ik dat wil.
Nu weer thuis en maar eens proberen of we eens een keer iets low en slow kunnen proberen.
Het is leuk behelpen op de vakantie zo.
De caravan werd uit de stalling getrokken en volgeladen.
Zoals jullie misschien gelezen hebben mocht er een nieuwe reisgezel mee; de Minimax.
Wat ga je dan maken op vakantie?
We gingen naar de veluwe, en daar hebben ze heerlijke asperges.. Misschien met een zalm van de plank?
Nou @Frits, ik moet je applaudiseren.
Want er is geen plankje wat beter past in een Minimax dan deze:
Hij mocht dus mee. Maar in de auto gedaan in plaats van de caravan, alle karamieke onderdelen even verpakt in bubbel plastic en het hele ei ingepakt met bbq grei, rookhout, handschoenen, aanmaak wokkels..
We hebben er zin in.
Ik heb er veel op kunnen koken maar van 2 gerechten de moeite genomen om ook even wat extra plaatjes voor jullie te maken.
De eerste was een gerookt beenhammetje. Indirect, mag op hoge temperatuur, en ik kon mijn nieuwe Meater2 even uitproberen.
Voor de aller aller eerste keer in zijn leven, de fik erin. Blijft toch bijzonder moment al dat mooie witte keramiek.
Kersen hout erin, conveggtor erop, hammetje erop en gaan met die banaan.
De jaloerse blikken uit de tenten rondom om ons heen.....

De Meater2 deed precies wat ik hoopte.
Hij gaf de temp van de dome + de kerntemp weer.
Er kwam een berekening, de app kwam op mijn Apple Watch omhoog en ik kon het via daar in de gaten houden.
Het bijbehorende blokje kleeft met een magneet aan de pootjes van de minimax..
Poeh, dat werkt wel lekker zeg.
Voor de kinderen een lekker burgertje op de skottel, en wij wat aardappeltjes erbij.
Daar staan de 2 nieuwe vriendjes.
Aardappeltjes klaar, burgertjes klaar, hammetje klaar.
Die is goed gelukt weer hoor.
Heeerlijk gegeten met een beetje sla.
Maar we hadden dat plankje niet voor niets mee.
Dus die asperges moesten gehaald worden (evenals de aardbeien, mijn god wat zijn die goed daar.)
Mocht je een keer rondom Otterlo/Ede zijn; Bezoek ze even, veel mooie producten te vinden, aardbeien asperges, eerlijk vlees, verse sappen etcetc.
Ik moest nog even in Ede zijn en daar kwam ik bij een visboer terecht en heb voor onmeunigveel geld een schitterende zalmzijde gehaald.
Dat was echt even slikken toen ze het bedrag noemde maar ze had m voor mij afgesneden dus we gingen er maar mee akkoord.
Dat gepaard met asperges die ook niet goedkoop zijn mocht dit niet mislukken!
We haalden wat aardappelschijfjes voor erbij.
De plank mocht ala camping life in een (schone) afwasbak weken met een fles water erop.
De fik mocht er weer in en gezien zalm nooit zo heel lang duurt thuis ging ik alvast rustig in de weer met de aardappeltjes.
Ik moet altijd denken aan Goedemondt (youtube link (stukje over de schijfjes bgeint bij 2:51)) bij aardappelschijfjes bakken.
Gelukkig hebben we de de mega paella pan van zo'n 50cm doorsnede, dus we kunnen ze redelijk uitsprijden.
De aperges voor de zekerheid 2 minuutjes voorgekookt, en daarna op het directe vuur (het jeukt om nog even te wachten met het gietijzeren rooster..)
De aardappelschijfjes waren goed, de asperges ook, dus skottel uit, deksel erop met alle schijfjes en asperges erin.
Dat ging best mooi, en heel af en toen een klein waakvlammetje eronder dat we niet koud zouden eten.
De zalm!
Hij kostte me dan dus ook wel een halve barkie, een halve meijer, of een bankoe.. hoe je het ook wilt noemen:
Maar mooi was ie wel.
Er valt altijd weinig te vertellen over het garen van vis op de plank.
Je donderd hem erop, je wacht tot de temperatuur en je haalt m eraf.
Zo gezegd, zo gedaan. Alles helemaal naturel gehouden trouwens.
Het Hitteschild eens op een tegenovergestelde manier herbruikt

Daarna lekker wat bordjes opgeschept en het werd weer stil aan tafel:
Ge-wel-dig gegeten.
De asperges waren ontzettend zoet geworden, de zalm was met 53 graden kern en de smaak van het cederhout onweerstaanbaar lekker.
Bijna een kilo, was zo op.
Ik en de Minimax zijn onze relatie rustig begonnen met een paar simpele gerechten.
De zalm kan op deze manier eigenlijk niet mislukken, de ham ook niet.
De overige gerechten waren gegrilde groenten in een pasta salade en het kipburger recept wat ik hier laatst gedeeld heb.. ook beide makkelijk en nauwelijks te mislukken.
Op die manier werken we een beetje met de kleinere ruimte en proberen we elkaar wat af te tasten.
De temp blijft stabiel als ik dat wil.
Nu weer thuis en maar eens proberen of we eens een keer iets low en slow kunnen proberen.
Het is leuk behelpen op de vakantie zo.
Laatst bewerkt: