- Berichten
- 4.946
Hierbij het recept.
500gr half om half gehakt.
150gr ontbijtspek.
Half uitje
Zakje nasi kruidenmix (Conimex)
Ketjap manis
Beste BBQgenoten.
Mijn schoonmoeder aka “De Pom” heeft al jaren de lekkerste ballen op ieder feestje. Gelukkig heeft mijn vrouw ook eea van huis uit mee gekregen en zijn haar ballen ook niet mis

Na dat ik toestemming had gevraagd mocht ik deze ballen met jullie delen. Ik mocht zelfs een aanpassing maken.
Hierbij de plaatjes ouwe snoeperts
Spullen verzamellen.
Gehakt mengen en ballen draaien.
Vervolgens de bacon lapjes op een plank leggen. Halveren en insmeren met Ketjap Manis
Dan lekker het spek om de ballen van Pom rollen.
Nu was het tijd om de BBQ aan te steken. Er gingen wat restjes cederhout bij voor een subtiele rooksmaak. En bij een indirecte temperatuur van z’n 170gr gingen de ballen er op.
Na de wonderen der tijd waren de ballen op z’n 70gr kern en konden ze afgelakt worden. Als glaze gebruikte ik een paar bollen stem gember, flinke scheut ketjap manis en een scheut Sherry.
Ballen lekker ingesmeerd. En even laten karameliseren.
En toen… toen waren alle ballen op. Er werd zo driftig naar de ballen van Pom gegrepen dat er geen foto’s waren op tafel

Heerlijke party snack. Super bij een biertje of een wijntje. Ik zeg maken
TNX voor het lezen en kijken
Bram
Laatst bewerkt door een moderator: