- Berichten
- 512
Mijn vrouw lust geen vis...
balen...
Mijn vrouw heeft een hekel aan sushi.
balen...
Als mijn vrouw niet thuis eet, eet ik dus altijd vis of sushi.
Mijn vrouw was ging vanochtend de deur uit en ik dacht: 'SUSHI' !
Toen bedacht ik mij dat er een burger fotowedstrijd loopt, dus 1 + 1 = 2 ; de Als mijn vrouw van huis is, eet ik sushi burger.
Een snelle trip naar de supermarkt voor wat vlees later, kon ik beginnen.
Rundergehakt, wat smaakmakers en... verdorie, paneermeel op..
Brood in de oven om snel zelf wat te maken...
Ondertussen zet ik de sushirijst vast op t vuur, die moet straks afkoelen om een stevige bun te kunnen vormen.
Als t gekookt en gestoomd heeft maak ik 't op smaak met wasabi furikake en natuurlijk wat zout.
Dan maak ik er mooie buns van. ( ik gebruik voor t formaat even een kleine skillet, want daar ga ik ze straks in bakken)
Een half uurtje later heb ik een droog broodje. die kan in de blender tot kruim.
Als dat klaar is kan t vlees op smaak:
Miso poeder, wat ik een tijdje geleden gemaakt had door witte misopasta te drogen en te vermalen, een klein scheutje sake, het broodkruim en een theelepel sojasaus.
Daar heb ik twee mooie ballen van gedraaid en in de koelkast gezet. Tijd voor een sausje!
Drie eetlepels kewpie mayonaise met een dikke klodder wasabi. Veel beter dan dat wordt het niet qua vette saus!
Tijd om de bbq aan te steken en op temperatuur te laten komen.
Eerst al het gevallen blad na de stortbui van gister even afvegen
Terwijl die op temperatuur staat te komen maak ik wat rauwkost klaar en maak het even aan met wat rijstazaijn, lekker frist straks op de burger!
Oh ja, en een goede burger moet natuurlijk iets van zo'n stuk kaas hebben. Kaas.. hmm... nee. niet in de sushi
Garnaal, ja dat wel!
Ik stop wat garnalen met wasabipoeder in een vacuum zakje, vacumeer het en sla het tot moes met de deegroller!
Dat kan vervolgens een paar minuutjes in de sous vide et voila, een plak 'kaas' voor de burger!
Tijd om te grillen!
In wat sesamolie bak ik de plak sushirijst tot een mooi broodje. Het was nog niet helemaal koud genoeg, dus ik moest even smokkelen en het in de pan nog een keer goed aandrukken tot 1 geheel. Ach, kleinigheidje hou je.
Het vlees op de plaat, een paar garnalen met chilivlokken voor wat extra bite er bij.
Woa, dat kleurtje
ik heb wel honger ondertussen!
Lets build!
Een dikke klodder kewpie/wasabi saus onderop, daar ingelegde komkommer bovenop.
Een lekkere burger dr bovenop, een plak garnalenkaas, nog meer saus, nog meer vlees, nog meer garnaal, wat rauwkost met norireepjes, de chili garnalen on top, en mjum! een heerlijke sushiburger!
Uiteindelijk heb ik t bovenste 'broodje' er af gehaald bij het eten, anders werd het me gewoon te veel. Ik zit propvol, maar man, wat was dit lekker!
balen...
Mijn vrouw heeft een hekel aan sushi.
balen...
Als mijn vrouw niet thuis eet, eet ik dus altijd vis of sushi.
Mijn vrouw was ging vanochtend de deur uit en ik dacht: 'SUSHI' !
Toen bedacht ik mij dat er een burger fotowedstrijd loopt, dus 1 + 1 = 2 ; de Als mijn vrouw van huis is, eet ik sushi burger.
Een snelle trip naar de supermarkt voor wat vlees later, kon ik beginnen.
Rundergehakt, wat smaakmakers en... verdorie, paneermeel op..
Brood in de oven om snel zelf wat te maken...
Ondertussen zet ik de sushirijst vast op t vuur, die moet straks afkoelen om een stevige bun te kunnen vormen.
Als t gekookt en gestoomd heeft maak ik 't op smaak met wasabi furikake en natuurlijk wat zout.
Dan maak ik er mooie buns van. ( ik gebruik voor t formaat even een kleine skillet, want daar ga ik ze straks in bakken)
Een half uurtje later heb ik een droog broodje. die kan in de blender tot kruim.
Als dat klaar is kan t vlees op smaak:
Miso poeder, wat ik een tijdje geleden gemaakt had door witte misopasta te drogen en te vermalen, een klein scheutje sake, het broodkruim en een theelepel sojasaus.
Daar heb ik twee mooie ballen van gedraaid en in de koelkast gezet. Tijd voor een sausje!
Drie eetlepels kewpie mayonaise met een dikke klodder wasabi. Veel beter dan dat wordt het niet qua vette saus!
Tijd om de bbq aan te steken en op temperatuur te laten komen.
Eerst al het gevallen blad na de stortbui van gister even afvegen

Terwijl die op temperatuur staat te komen maak ik wat rauwkost klaar en maak het even aan met wat rijstazaijn, lekker frist straks op de burger!
Oh ja, en een goede burger moet natuurlijk iets van zo'n stuk kaas hebben. Kaas.. hmm... nee. niet in de sushi
Garnaal, ja dat wel!
Ik stop wat garnalen met wasabipoeder in een vacuum zakje, vacumeer het en sla het tot moes met de deegroller!
Dat kan vervolgens een paar minuutjes in de sous vide et voila, een plak 'kaas' voor de burger!
Tijd om te grillen!
In wat sesamolie bak ik de plak sushirijst tot een mooi broodje. Het was nog niet helemaal koud genoeg, dus ik moest even smokkelen en het in de pan nog een keer goed aandrukken tot 1 geheel. Ach, kleinigheidje hou je.
Het vlees op de plaat, een paar garnalen met chilivlokken voor wat extra bite er bij.
Woa, dat kleurtje

Lets build!
Een dikke klodder kewpie/wasabi saus onderop, daar ingelegde komkommer bovenop.
Een lekkere burger dr bovenop, een plak garnalenkaas, nog meer saus, nog meer vlees, nog meer garnaal, wat rauwkost met norireepjes, de chili garnalen on top, en mjum! een heerlijke sushiburger!
Uiteindelijk heb ik t bovenste 'broodje' er af gehaald bij het eten, anders werd het me gewoon te veel. Ik zit propvol, maar man, wat was dit lekker!