- Berichten
- 406
Hoi,
Met de carnaval niet meer aan toegekomen om nog een keer DanBras sateh te maken volgens het bekroonde recept:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0
Dit keer kippendijen gebruikt ipv kipfilet.
Ik had 2 ziplocks gemaakt met in totaal ongeveer 1,5Kg sateh blokjes gemarineerd in de diepvries gegooid. Voordat ie in de diepvries ging wel eerst een dag laten marineren.

Vervolgens de blokjes aan satehpennen gedaan - wat een werk was dat zeg. Eerte keer dat de punten van de pennen bot leken te zijn :-/ :-/

Uiteindelijk toch gelukt en indirect op de BBQ (250C).



Daarna nog even direct (geen foto's) en het resultaat voor serveren (halve portie):


Wat vonden we ervan?
Onze kleine man die liever 'sateh uit die zakjes had' heeft zich een 'slag in de ronte' gegeten! (zoals wij dat zeggen) en heeft gezworen nooit meer zo'n zakjes aan te raken. Hij heeft zelfs de satehsaus die ik er bij had gemaakt niet aangeraakt B-) :>
Mijn twee dames waren vol lof en ik zelf moet ook zeggen dat dit BY FAR de allerlekkerste sateh is die ik ooit heb gehad.
Het recept is absurd goed maar pak dan idd wel kippendijen en geen filet! Wat een verschil is dat zeg!
@DanBras:
Nogmaals excuses dat ik ooit gevraagd heb hoe ik die sateh kan opwarmen! Er valt nooit iets op te warmen - ze gaan altijd op

Met de carnaval niet meer aan toegekomen om nog een keer DanBras sateh te maken volgens het bekroonde recept:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0
Dit keer kippendijen gebruikt ipv kipfilet.
Ik had 2 ziplocks gemaakt met in totaal ongeveer 1,5Kg sateh blokjes gemarineerd in de diepvries gegooid. Voordat ie in de diepvries ging wel eerst een dag laten marineren.

Vervolgens de blokjes aan satehpennen gedaan - wat een werk was dat zeg. Eerte keer dat de punten van de pennen bot leken te zijn :-/ :-/

Uiteindelijk toch gelukt en indirect op de BBQ (250C).



Daarna nog even direct (geen foto's) en het resultaat voor serveren (halve portie):


Wat vonden we ervan?
Onze kleine man die liever 'sateh uit die zakjes had' heeft zich een 'slag in de ronte' gegeten! (zoals wij dat zeggen) en heeft gezworen nooit meer zo'n zakjes aan te raken. Hij heeft zelfs de satehsaus die ik er bij had gemaakt niet aangeraakt B-) :>
Mijn twee dames waren vol lof en ik zelf moet ook zeggen dat dit BY FAR de allerlekkerste sateh is die ik ooit heb gehad.
Het recept is absurd goed maar pak dan idd wel kippendijen en geen filet! Wat een verschil is dat zeg!
@DanBras:
Nogmaals excuses dat ik ooit gevraagd heb hoe ik die sateh kan opwarmen! Er valt nooit iets op te warmen - ze gaan altijd op

