BasBQ
Beef en Steak

Dagje koken, roken en eten.

chefkok18

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
122
Vandaag 12,5 jaar getrouwd. Dus omdat niks mag dan zelf maar het beste er van maken.

De planning. Cote de boeuf, Zeeuws spek, zwezerik, ijs draaien en poffertjes.

7c7491810f9252f71367b87060e988fd.jpg

a1217761069cb0caee307e4a3483c317.jpg


Eerst de zwezerik maar eens pocheren. Water wat zout, peperkorrels, ui, knoflook, laurier, mosterdzaad en foelie. 20 minuutjes pocheren en dan in het vocht laten afkoelen. Toen ze koud waren gepeld en de koelkast in. Ondertussen ook de compositie voor het ijs gemaakt. Wat tropisch fruit, (mango, ananas, meloen) met wat room suiker en citroensap opwarmen en pureren.

e1e5b87ca73b93b873ddc0d4a00b1f71.jpg

b934c7290292c7ae89fe8c5fac7e7842.jpg


Het spek (ibereco buikspek) had ik een dag eerder al in de marinade gezet.

Dus dat kon toen de Q schoon was en aanstond gelijk er op. Beetje appel en kersen hout er bij voor de rook en gaan.

7bca21ab2a3bfb7207c8af5d3c0f9bda.jpg

00d1983c9a1501cb80b08093680328e7.jpg


Na 2 uurtjes was het spek op 70 graden en heb ik het er af gehaald. Toen was het tijd om de cote de boeuf langzaam naar 42 graden te brengen om hem daarna mooi heet te grillen.

5e34558317edbd6dc1912e9aeaecac09.jpg

d6cb22ac86a7bdb3efc968ae404cdb5c.jpg

7a179013706241b2198f61435fa9c254.jpg


Ondertussen een mooie kruidenboter gemaakt met Citroen, knoflook, rode peper, oregano, peterselie en wat zout.

00eebc03e285d5f27e01fc73fc486b60.jpg


Toen was het tijd om het ijs te draaien. De compositie was koud in de koelkast en de machine er klaar voor.

Hier is een mooi filmpje van maar dat krijg ik niet gepost.

Toen de zwezerik gebakken. Cote de boeuf gegrild en alles op tafel gezet.

3d4b4ad94a12e417f2d06ce6731196f8.jpg

86f1ba1d0387b407b37d5d13f7141881.jpg

ea2f8814fa2fbe2ad1f77d861227499d.jpg


Na het hoofdgerecht nog wat poffertjes gebakken en het ijs er bij gedaan.

4492374d06be12fe319d5d63be934d53.jpg

c94e1396e6a84b618563d0669f3f138d.jpg


Weer een leuk dagje gehad. En lekker gegeten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan