- Berichten
- 5.060
Men neme wat short ribs, kruiden, pepers, gember etc etc.
Lekker bumbu-tje maken van ui, knoflook, rawhits, gember, kemirinoten, sesamolie etc.
Bedoeling was om een smoor van de ribs te maken.
Short ribs in vieren gedeeld en gekruid met ketoembar, koenjit, djahé, bawang putith, djintan. Nachtje laten staan.
Als er liefhebber zijn wil ik recept wel eens uitschrijven.
De ribs met een blokje eiken rookhout voor 1,5h op 120C gerookt.
Ondertussen de DO heet gemaakt, uien gebakken, bumbu mee gefruit.
Daarna de ribs erbij, beetje bouillon en smoren maar.
Helaas, er kwam veel vet uit het vlees, dit 1x af moeten romen. Verstoorde het smoren een beetje.
Maar de smaak was achteraf niet erg spicy, maar vlees was wel lekker mals met een mooi rookringetje.
Uiteraard afgewerkt met een bak nasi goreng.
Lekker bumbu-tje maken van ui, knoflook, rawhits, gember, kemirinoten, sesamolie etc.
Bedoeling was om een smoor van de ribs te maken.
Short ribs in vieren gedeeld en gekruid met ketoembar, koenjit, djahé, bawang putith, djintan. Nachtje laten staan.
Als er liefhebber zijn wil ik recept wel eens uitschrijven.
De ribs met een blokje eiken rookhout voor 1,5h op 120C gerookt.
Ondertussen de DO heet gemaakt, uien gebakken, bumbu mee gefruit.
Daarna de ribs erbij, beetje bouillon en smoren maar.
Helaas, er kwam veel vet uit het vlees, dit 1x af moeten romen. Verstoorde het smoren een beetje.
Maar de smaak was achteraf niet erg spicy, maar vlees was wel lekker mals met een mooi rookringetje.
Uiteraard afgewerkt met een bak nasi goreng.
Laatst bewerkt: