BasBQ
Beef en Steak

Daging smoor variatie: Spicy beef ribs uit Indonesië

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.643
Men neme wat short ribs, kruiden, pepers, gember etc etc.
Lekker bumbu-tje maken van ui, knoflook, rawhits, gember, kemirinoten, sesamolie etc.
Bedoeling was om een smoor van de ribs te maken.

Short ribs in vieren gedeeld en gekruid met ketoembar, koenjit, djahé, bawang putith, djintan. Nachtje laten staan.

Als er liefhebber zijn wil ik recept wel eens uitschrijven.

De ribs met een blokje eiken rookhout voor 1,5h op 120C gerookt.
Ondertussen de DO heet gemaakt, uien gebakken, bumbu mee gefruit.
Daarna de ribs erbij, beetje bouillon en smoren maar.

Helaas, er kwam veel vet uit het vlees, dit 1x af moeten romen. Verstoorde het smoren een beetje.
Maar de smaak was achteraf niet erg spicy, maar vlees was wel lekker mals met een mooi rookringetje.
Uiteraard afgewerkt met een bak nasi goreng.


IMG_6846.jpg


IMG_6847.jpg
IMG_6848.jpg
IMG_6849.jpg
IMG_6850.jpg
IMG_6851.jpg
IMG_6852.jpg
IMG_5191 1.jpg
IMG_5192 1.jpg
IMG_5193 1.jpg
 
Laatst bewerkt:
Jummie, da’s een goed idee.
Binnenkort ook eens doen: gerookte smoor van short ribs. Maar dan inderdaad iets magere nemen.
 
Ziet er goed uit peter!

Binnenkort ook maar eens iets met short-ribs doen. 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan