BasBQ
Beef en Steak

D?ner Kebab van Lamsbout

 
 
 

schelm

Sprokkelaar
Berichten
27
Beste BBQ genoten,

Vanavond 'ns iets heel anders gemaakt - Te weten D?ner Kebab van 700 gram Lamsbout!

De lamsbout eerst laten marineren in:
50 ml vers geperst citroensap
50 ml zonnebloemolie
3 gekneusde tenen knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
halve theelepel gedroogde munt
versgemalen peper
1 theelepel zout.

6d2f350ff51f8dc1ce77526bc673d803.jpg

Lamsbout in de marinade
ef19eeaf3dc750b58dcfa021ee5375a1.jpg

Lamsbout indirect op de kamado onder controle van de Heatermeter van noskos = met dank!!!
64aee968a8f005333c66efbe3ccf9912.jpg

Daar gaat ie dan - Begint al heerlijk te ruiken hier buiten(zelfs binnen!)!
5da0be34674caa205396938f620e38a2.jpg

Tot 70 graden indirect en daarna og even een sear!
27ab4abc9d530fc2e97b672bb36c4d84.jpg

15 minten laten rusten in alufolie
fc9594ef2a3d500761f87a0e6c36f8af.jpg

Opgediend met kort geroosterd Turks brood ingesmeerd met hummus)(flappen mag ook), verse sla/tomatenschijfjes en rode ui ringen, chilisaus en zelf gemaake knoflooksaus!
f537e9aee27d30738075a27e838b60eb.jpg

Zout mocht wat meer, maar was wel weer heerlijk!
Nu maar wachten op een schaapje!!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
lekker broodje
 
Mooi gedaan! En waarschijnlijk bedoel je @Nosmo
 
Lijkt me prima :)
 
Das nog eens kebab! Kreeg je dit maar op utrecht cs....


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goed idee en mooi resultaat. Hoe lang heeft hij er ongeveer op gelegen?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk

 
Lekker lekker!
 
Betere Kebab dan de zaterdagavond versie :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan