BasBQ
Beef en Steak

Country style ribs, bbq beans en hasselback potatoes

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.708
Vandaag maar eens lekker Amerikaans gekookt.

Eerst de procureur in stukken gesneden en in de rub gezet, gekozen voor noskos sparerib rub.

5062729E-CBB1-4DA1-BAB2-D56A20FD9F51.jpeg

C4042065-620C-4729-BC77-AF1B4A9CB461.jpeg


Toen Joe aangemaakt met wat kersenhout en alles erop gelegd.

BF4309D9-D649-44CB-AE7A-8C8A53E10DE7.jpeg


Toen dit een uurtje onderweg was de bbq beans erbij gezet.

44433EB4-B6F2-4DE5-995F-A400FE74D99F.jpeg


Dit ging allemaal heel lekker.

Waar ik me gruwelijk in vergist heb is de tijd dat het duurt om bij 75 graden te komen, achteraf eigenlijk logisch, bij pulled pork blijft hij ook hangen.

Toen het allemaal rond de 70/75 zat alles in een bak met bbq saus en appelsap gelegd en door laten garen tot 95 graden.

F86D9433-35F9-4130-9148-5010D3D15CCD.jpeg

B1A8C969-AF8B-467B-B281-6C2A393E66E1.jpeg


Nu heb ik ook zo ongeveer de aardappelen erbij gezet.
Deze heb ik ingesneden en met een flinke klodder kruidenboter erop in een bakje gelegd.

C522C059-8990-4B40-B27F-A2BA7886BB12.jpeg

00C18707-DBA6-4F49-88ED-9EEE49519913.jpeg


Na een half uurtje werden ze wat droger en heb ik ze opnieuw ingesmeerd.

De bbq beans gingen al lekker.

3DDB6479-85EC-44BD-BB59-A1E128DEDFD6.jpeg


Toen de bonen klaar waren heb ik deze eraf gehaald en voor de aardappelen alvast een schaal erbij gezet, dan hebben ze dadelijk een warme landing.

566BBE63-8363-460C-9AE9-03683B72A40A.jpeg


Toen ook de aardappelen eraf gehaald en alles klaar gemaakt om te grillen.

F0FDA7A4-5703-4BCB-9326-18DFB0FC01B4.jpeg


F6437E23-A5A8-44ED-BE2D-DCB511636AAA.jpeg


Nu nog een paar minuutjes het vlees gegrild en alles was klaar.

3276B3C8-5A44-4988-8BE9-9A6686D7C706.jpeg


77619876-E7BB-440D-A84A-3345C805B9F6.jpeg


8F6F5862-9FA6-43BB-8206-6689E24A17C6.jpeg


AAN TAFEL!!!

DFA887C2-C728-4395-A4DB-48C55473D261.jpeg



Het was weer heerlijk.
 
Een heel compleet menu op de bbq gemaakt. Leuk om te zien hoor! Nemen die bonen moet de rooksmaak over van de bbq?
 
Zo, je hebt de zondag weer nuttig besteed. Lekker.
Dat van die procureur komt me bekend voor. Was eens babipangang hier van aan het maken, de rest was op behalve de pangang.. :ROFLMAO:
:ROFLMAO:
 
Mooi maaltje zo (y)
 
Mooie combinatie, ziet er heerlijk uit.
 
Top maaltje 👍🏻, hoe lang heeft het geduurd (het vlees)
 
Top maaltje 👍🏻, hoe lang heeft het geduurd (het vlees)

14.00 erop, 16.15 in de saus, 18.30 gegrild, 18.35 gegeten.

Had ze liever nog wat langer in de rook gehad, ze waren nu amper 70 graden toen ze de saus ingingen)
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Een heel compleet menu op de bbq gemaakt. Leuk om te zien hoor! Nemen die bonen moet de rooksmaak over van de bbq?

Jazeker, het wordt een heel smakelijk geheel wat in de verste verte niet meer te vergelijken is met bonen in tomatensaus.

Echt een heel makkelijke side dish bij een wat Amerikaanse bbq.
 
Zo lekker dit

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik zou er niet opkomen bonen te gebruiken, spreekt me niet aan. Ook niet in het ‘echt’, maar dit lijkt me geweldig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan