10 dagen in Frankrijk betekent natuurlijk volle bak genieten van de lokale hyper marche. Onder andere een cote de boef van een kilo of 2 (voor nog geen 35 euro...).
Er was waar ik zat een el cheapo rookoven waar ik al pulled pork mee gemaakt had (weer geleerd dat je leken niet je vlees moet laten kopen, hoezo kan dat niet met varkensfilet?, uiteindelijk nog redelijk gelukt), maar deze jongen ging op de el cheapo ketel.
Vooraf goed gezout (moet daar echt zo veel op? ja vertrouw me nou maar) en achteraf verder alleen peper erop (ok en voor de liefhebbers foie gras de canard).
Het vlees in kwestie.
Was verder niks van thermometer ofzo, maar heb het maar beetje op gevoel gedaan. Kooltjes aan 1 kant, koei aan de andere kant, regelmatig keren en goed met de vinger voelen hoe ver hij is. Denk dat ik het er na een uurtje oid af heb gehaald, minuut of 25 rusten en toen afgrillen.
En vervolgens mooie stukken van snijden. Denk dat de plaatjes voor zich spreken en dat ik niet hoef te vertellen hoe het smaakte.
Er was waar ik zat een el cheapo rookoven waar ik al pulled pork mee gemaakt had (weer geleerd dat je leken niet je vlees moet laten kopen, hoezo kan dat niet met varkensfilet?, uiteindelijk nog redelijk gelukt), maar deze jongen ging op de el cheapo ketel.
Vooraf goed gezout (moet daar echt zo veel op? ja vertrouw me nou maar) en achteraf verder alleen peper erop (ok en voor de liefhebbers foie gras de canard).
Het vlees in kwestie.

Was verder niks van thermometer ofzo, maar heb het maar beetje op gevoel gedaan. Kooltjes aan 1 kant, koei aan de andere kant, regelmatig keren en goed met de vinger voelen hoe ver hij is. Denk dat ik het er na een uurtje oid af heb gehaald, minuut of 25 rusten en toen afgrillen.


En vervolgens mooie stukken van snijden. Denk dat de plaatjes voor zich spreken en dat ik niet hoef te vertellen hoe het smaakte.

