- Berichten
- 505
In juni was het tijd voor een wijntrip. Wijn inslaan in Frankrijk werd deze keer gecombineerd met een 'mannenuitje', veel eten en drinken, dom lullen en dwaze plannen. Dat is allemaal gelukt. De auto zat op 't eind van z'n vering.
Dwaze plannen waren er onder andere rondom een cote de boeuff. Die leek me wat groot en onhandig om in z'n geheel op de wga te bereiden. Afgrillen gaat wel lukken, maar het eerst op temperatuur laten komen voor een reverse sear leek wat onhandig.
Dus tijd voor creativiteit. En aangezien de auto op lpg loopt wordt het nogal warm onder de motorkap... En als we een soort van over kunnen cre?ren waar we de cote op temperatuur kunnen laten komen....
Eerst maar eens meten hoe warm het wordt.
Die temperatuur leek bruikbaar. Dus tijd om de cote in te pakken. Goed in te pakken, want anders gaat de boel stinken, vrees ik. Maar goed, belangrijk item voor een mannenweekend is natuurlijk ductape. Dus met een zakje en een boel tape wisten we het vlees goed in te pakken, en aan de stabilisatorstang onder de motorkap te bevestigen...
Fast forward vier uurtjes, en de cote was mooi op kerntemperatuur. Dus tijd om uit te pakken en te grillen!
Dat werden mooie grillmarks
En de garing was voor mij perfect!
Ik was er bang voor dat de cote zou gaan stinken naar auto, maar dat was helemaal niet het geval! Stukje vlees was prima van smaak, zou het volgende keer zo weer zo doen...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dwaze plannen waren er onder andere rondom een cote de boeuff. Die leek me wat groot en onhandig om in z'n geheel op de wga te bereiden. Afgrillen gaat wel lukken, maar het eerst op temperatuur laten komen voor een reverse sear leek wat onhandig.
Dus tijd voor creativiteit. En aangezien de auto op lpg loopt wordt het nogal warm onder de motorkap... En als we een soort van over kunnen cre?ren waar we de cote op temperatuur kunnen laten komen....
Eerst maar eens meten hoe warm het wordt.

Die temperatuur leek bruikbaar. Dus tijd om de cote in te pakken. Goed in te pakken, want anders gaat de boel stinken, vrees ik. Maar goed, belangrijk item voor een mannenweekend is natuurlijk ductape. Dus met een zakje en een boel tape wisten we het vlees goed in te pakken, en aan de stabilisatorstang onder de motorkap te bevestigen...

Fast forward vier uurtjes, en de cote was mooi op kerntemperatuur. Dus tijd om uit te pakken en te grillen!

Dat werden mooie grillmarks

En de garing was voor mij perfect!

Ik was er bang voor dat de cote zou gaan stinken naar auto, maar dat was helemaal niet het geval! Stukje vlees was prima van smaak, zou het volgende keer zo weer zo doen...

Sent from my iPhone using Tapatalk