- Berichten
- 5.314
...Portebello's, maar die wilde mijn vrouw maken en ze stond erop dat ze in de nieuwe oven zouden gemaakt worden.
Vandaag ff bij een lokale boer binnen gewipt, maar had deze keer wat minder liggen, maar toch nog in zijn vriezer een mooie coté à 'os van 1,2kg gevonden. Is wederom van het Belgische Witblauw, maar merk wel op dat deze wat meer vetmarmering heeft dan het vlees dat ik bij de andere boer haal. Deze gerubt met een coffee rub.
Tijdje terug had ik van een collega 2 peperplantjes gekregen, waarvan jalapeno's en habanero's. Die jalapeno's beginnen ineens heel vlot te gaan, maar de habanero's heb ik er nog geen gehad. Maar op een weekje tijd had ik er een 5-tal en die dan vandaag in de vorm van jalapeno poppers klaar gemaakt met binnenin romige geitenkaas.
Wel 3 dingetjes nog.
Ik laat BWB altijd tot 45° kern gaan en grill dan op 230 à 250°C dome af op een gietijzer rooster en dat 2 min per kant. Was vandaag wat lui voor die gietijzeren rooster en het gewoon op 270° dome op de RVS rooster gedaan. Viel me op dat ik deze keer veel mooiere strepen had die ik op gietijzer meestal niet krijg.
Volgend op het eerste punt, zijn mijn steaks altijd mooi medium-rare. Deze keer meer naar de medium kant toe. Iets dat we niet zo heel erg vinden, maar geen idee vandaar het ineens anders is.
BACKDRAFT!!!! Ik weet dat ik de kamado lichtjes en voorzichtig moet openen en had wel eens dat de vlam er wat uit kwam. No big deal. MAAR...vandaag was het wel wat anders. Ik had alle schuiven dicht gezet na het grillen van de steak toen me te binnen schoot dat ik de schnitsels van onze zoon nog moest grillen. Schuif onder open en trek het deksel ineens helemaal open en er komt me een mega grote vlam uit over heel mijn gezicht. Was ff verschikken, maar niets ergs gebeurt. Wel de haren op mijn arm versnurkt, alsook mijn baard, snor, wimpers en wenkbrouwen. Vermits ik zo goed als kaal ben, is daar niets gebeurt. Maar moest ik haar gehad hebben, weet ik niet wat daarvan over gebleven was. Was stom van me, maar wil het toch even meedelen dat iedereen daar toch wel voorzichtig mee moet zijn. Dit was mijn eerste keer na meer dan 2 jaar met de KJ en wist niet echt wat ze met een backdraft bedoelen, maar dit was toch wel een dingetje.
Vandaag ff bij een lokale boer binnen gewipt, maar had deze keer wat minder liggen, maar toch nog in zijn vriezer een mooie coté à 'os van 1,2kg gevonden. Is wederom van het Belgische Witblauw, maar merk wel op dat deze wat meer vetmarmering heeft dan het vlees dat ik bij de andere boer haal. Deze gerubt met een coffee rub.
Tijdje terug had ik van een collega 2 peperplantjes gekregen, waarvan jalapeno's en habanero's. Die jalapeno's beginnen ineens heel vlot te gaan, maar de habanero's heb ik er nog geen gehad. Maar op een weekje tijd had ik er een 5-tal en die dan vandaag in de vorm van jalapeno poppers klaar gemaakt met binnenin romige geitenkaas.
Wel 3 dingetjes nog.
Ik laat BWB altijd tot 45° kern gaan en grill dan op 230 à 250°C dome af op een gietijzer rooster en dat 2 min per kant. Was vandaag wat lui voor die gietijzeren rooster en het gewoon op 270° dome op de RVS rooster gedaan. Viel me op dat ik deze keer veel mooiere strepen had die ik op gietijzer meestal niet krijg.
Volgend op het eerste punt, zijn mijn steaks altijd mooi medium-rare. Deze keer meer naar de medium kant toe. Iets dat we niet zo heel erg vinden, maar geen idee vandaar het ineens anders is.
BACKDRAFT!!!! Ik weet dat ik de kamado lichtjes en voorzichtig moet openen en had wel eens dat de vlam er wat uit kwam. No big deal. MAAR...vandaag was het wel wat anders. Ik had alle schuiven dicht gezet na het grillen van de steak toen me te binnen schoot dat ik de schnitsels van onze zoon nog moest grillen. Schuif onder open en trek het deksel ineens helemaal open en er komt me een mega grote vlam uit over heel mijn gezicht. Was ff verschikken, maar niets ergs gebeurt. Wel de haren op mijn arm versnurkt, alsook mijn baard, snor, wimpers en wenkbrouwen. Vermits ik zo goed als kaal ben, is daar niets gebeurt. Maar moest ik haar gehad hebben, weet ik niet wat daarvan over gebleven was. Was stom van me, maar wil het toch even meedelen dat iedereen daar toch wel voorzichtig mee moet zijn. Dit was mijn eerste keer na meer dan 2 jaar met de KJ en wist niet echt wat ze met een backdraft bedoelen, maar dit was toch wel een dingetje.