Beef en Steak

Cote à l'os en jalapeño poppers en ...

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.314
...Portebello's, maar die wilde mijn vrouw maken en ze stond erop dat ze in de nieuwe oven zouden gemaakt worden.

Vandaag ff bij een lokale boer binnen gewipt, maar had deze keer wat minder liggen, maar toch nog in zijn vriezer een mooie coté à 'os van 1,2kg gevonden. Is wederom van het Belgische Witblauw, maar merk wel op dat deze wat meer vetmarmering heeft dan het vlees dat ik bij de andere boer haal. Deze gerubt met een coffee rub.

Tijdje terug had ik van een collega 2 peperplantjes gekregen, waarvan jalapeno's en habanero's. Die jalapeno's beginnen ineens heel vlot te gaan, maar de habanero's heb ik er nog geen gehad. Maar op een weekje tijd had ik er een 5-tal en die dan vandaag in de vorm van jalapeno poppers klaar gemaakt met binnenin romige geitenkaas.

Wel 3 dingetjes nog.
Ik laat BWB altijd tot 45° kern gaan en grill dan op 230 à 250°C dome af op een gietijzer rooster en dat 2 min per kant. Was vandaag wat lui voor die gietijzeren rooster en het gewoon op 270° dome op de RVS rooster gedaan. Viel me op dat ik deze keer veel mooiere strepen had die ik op gietijzer meestal niet krijg.

Volgend op het eerste punt, zijn mijn steaks altijd mooi medium-rare. Deze keer meer naar de medium kant toe. Iets dat we niet zo heel erg vinden, maar geen idee vandaar het ineens anders is.

BACKDRAFT!!!! Ik weet dat ik de kamado lichtjes en voorzichtig moet openen en had wel eens dat de vlam er wat uit kwam. No big deal. MAAR...vandaag was het wel wat anders. Ik had alle schuiven dicht gezet na het grillen van de steak toen me te binnen schoot dat ik de schnitsels van onze zoon nog moest grillen. Schuif onder open en trek het deksel ineens helemaal open en er komt me een mega grote vlam uit over heel mijn gezicht. Was ff verschikken, maar niets ergs gebeurt. Wel de haren op mijn arm versnurkt, alsook mijn baard, snor, wimpers en wenkbrouwen. Vermits ik zo goed als kaal ben, is daar niets gebeurt. Maar moest ik haar gehad hebben, weet ik niet wat daarvan over gebleven was. Was stom van me, maar wil het toch even meedelen dat iedereen daar toch wel voorzichtig mee moet zijn. Dit was mijn eerste keer na meer dan 2 jaar met de KJ en wist niet echt wat ze met een backdraft bedoelen, maar dit was toch wel een dingetje.

IMG_9203.jpeg


IMG_9205.jpeg


IMG_9208.jpeg


IMG_9210.jpeg


IMG_9212.jpeg


IMG_9215.jpeg


IMG_9217.jpeg


IMG_9219.jpeg


IMG_9220.jpeg
 
Mooie maaltijd.
Wat grillen op gietijzer betreft, is uw rooster warm genoeg?
Ik leg mijn gietijzeren rooster van begin af in de Q.
Heb een keer het gietijzer er pas ingelegd bij verhogen temperatuur.
Toen had ik ook geen grilstrepen omdat gietijzer niet warm genoeg was.
 
Mooie maaltijd.
Wat grillen op gietijzer betreft, is uw rooster warm genoeg?
Ik leg mijn gietijzeren rooster van begin af in de Q.
Heb een keer het gietijzer er pas ingelegd bij verhogen temperatuur.
Toen had ik ook geen grilstrepen omdat gietijzer niet warm genoeg was.
Gietijzer rooster leg ik ook steeds van het begin erin. maar mss de tijd te kort van 100 naar 230°.
 
Handig rekje voor jalenpeño’s!
 
Heerlijke maaltijd en gelukkig is het goed afgelopen 🔥.
 
Daniël, ik wil niet altijd lopen te zeuren, maar mis nu wel de foto's van voor, tijdens en na de backdraft.
Wimpers hebben ze van die plakdingen voor, wenkbrauwen er af en met potlood tekenen is hip en haar op je arm is zoooo 2021... 😂😂😂

Ziet er verder heerlijk uit en gelukkig kunnen de verhalen, zonder kleerscheuren, nog verteld worden.
 
Daniël, ik wil niet altijd lopen te zeuren, maar mis nu wel de foto's van voor, tijdens en na de backdraft.
Wimpers hebben ze van die plakdingen voor, wenkbrauwen er af en met potlood tekenen is hip en haar op je arm is zoooo 2021... 😂😂😂

Ziet er verder heerlijk uit en gelukkig kunnen de verhalen, zonder kleerscheuren, nog verteld worden.

Dat zou moeten lukken dat daar foto's van waren :ROFLMAO: Dat is echt maar een seconde, maar wist niet dat het zo een vlam kon geven. Dat was een steekvlam die gewoon over me heen ging. Angstaanjagend. Maar voornaamste is dat ik het deksel niet heb laten vallen :ROFLMAO:

Het versnurken is beperkt gebleven. Wimpers en wenkbrauwen zijn niet geheel weg, maar mijn baardje en snor heb ik wel moeten halveren. Die paar sprietjes van voor op mijn hoofd, maken het verschil niet.

In ieder geval mijn lesje geleerd. Eerst alles open zetten en paar seconden erna pas deksel langzaam openen.

Zou wel een mooi filmpje geweest zijn om de mensen te waarschuwen.
 
Mooi stukje vlees zeg.

Ik vind het altijd zonde om iets in de oven te gooien terwijl de Q toch al aanstaat, vooral gezien je die poppers er ook al in doet, hadden die portobello's net zo goed naast kunnen liggen. Beetje besparen in deze dure tijden Daniel :P
 
Mooi stukje vlees zeg.

Ik vind het altijd zonde om iets in de oven te gooien terwijl de Q toch al aanstaat, vooral gezien je die poppers er ook al in doet, hadden die portobello's net zo goed naast kunnen liggen. Beetje besparen in deze dure tijden Daniel :p

Die portobello's hadden er idd bij gekund. Maar mijn vrouw wil ook al eens haar steentje bijdragen en wilde ze absoluut in de oven maken omdat ze de nieuwe oven wat wil leren kennen. Daar zit zelfs een sonde bij voor de kerntemperatuur. Wist zelfs niet dat dit al bestond bij ovens :geek:

Ik had die poppers beter tot volgend weekend gelaten ivm bacon day :ROFLMAO: Met wat geluk heb ik er van de week weer een deel aan de plant hangen.
 
jup dat is zalig, gebruik ik bijvoorbeeld als ik paté maak.

Gaat de oven ook automatisch uit als de kern bereikt is.

Daar had ik iets van gelezen. Moet eerlijk zijn dat de keuken nu al iets meer dan een week staat en ik de microgolf en oven nog niet gebruikt heb. En nu ik eraan denk, de kookplaten ook nog niet :ROFLMAO: Hopelijk komen ze deze week nog de koelkast en werkblad plaatsen, want het blijft toch nog steeds een beetje behelpen. Zondag komt de hele familie voor het verjaardagsfeestje van onze zoon en is wel knullig als dat blad er niet op ligt.
 
Mooi cuisson, zo heb ik ze ook het liefst.
Ooit eens backdraft gehad. Of iig aan zien komen met Picanha. Ben toen met leren jas aan achter de Q gaan staan. En zo de deksel open gemaakt. Blijft nog steeds spectaculair. Ben nu ook erg blij met m’n plancha. Het vet loopt niet meer de Q in. En je krijgt er meer korst door.
 
Mooi cuisson, zo heb ik ze ook het liefst.
Ooit eens backdraft gehad. Of iig aan zien komen met Picanha. Ben toen met leren jas aan achter de Q gaan staan. En zo de deksel open gemaakt. Blijft nog steeds spectaculair. Ben nu ook erg blij met m’n plancha. Het vet loopt niet meer de Q in. En je krijgt er meer korst door.
Bij mij was het puur door hem compleet dicht te zetten en dan te openen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan