BasBQ
Beef en Steak

Coquilles van de plank

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.632
Coquilles met Pernod en spek. Een hemelse combinatie

Ooit in de uitverkoop een dikke Weber Cedarhouten plank gekocht. Plank voorzien van wat "gaatjes"  en die ma het opwarmen van de plank weer gevuld met paar druppels Pernod. Coquilles ingesneden en met ingesneden kant op de plank gelegd. Indirect even verwarmd en daarna kort gebakken. Eerder op de dag al rondjes van ontbijtspek gemaakt. Een heerlijke combi. Daarna op de huid gebakken kabeljauw gegeten met een mousse van doperwten, avocado en munt. Ook meer dan lekker.

WbuLKWw.jpg

Prima Paas voorgerecht

0ghJvGY.jpg

Eerst klussen dan q-en

2qQPpt4.jpg

Coquilles ingesneden

JEeSwJl.jpg

Heerlijke aroma's

6wUhSQp.jpg

Snel bakken

B5nI6xj.jpg

Krokant jasje

4B9XX0i.jpg

Kabeljauw met doperwten, avocado, munt mousse en was uitgebakken spek


 

Mapster

Vuurmaker
 
Berichten
54
WoW, top zeg. Ziet er goed uit. Mooi gerecht


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.593
Dat zou ik wel lusten mooi gedaan top :)
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.728
Heerlijke plaatjes weer.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.649
Chef Peet maakt het weer lekker!
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.595
Wat een goddelijke gerechten =P~ weer en super mooie foto's, mijn complimenten. Ga nu eerst eens ff kijken waar jouw huis staat zodat ik weet waar ik vanavond kan aanschuiven :D
 

basv88

Stoker
 
 
 
Berichten
457
Ziet er top uit zeg! Coquilles enkel indirect gegaard?
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.896
Heerlijk, helemaal mijn maaltje, oh ja en ik kom gelijk met Jet mee :D
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.632
Ewald zei:
Heerlijk, helemaal mijn maaltje, oh ja en ik kom gelijk met Jet mee :D
Je bent altijd welkom. Wel ff melden als je komt, dan kunnen wat extra in huis halen B-)
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.632
b.asv zei:
Ziet er top uit zeg! Coquilles enkel indirect gegaard?
Nee, aan het einde heel even (circa 30 dec) in gloeiend hete pan gedaan om hem even te karamelliseren.
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.085
Dat zal gesmaakt hebben. Waarom snijd je de coquilles in?

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.632
Brecht zei:
Dat zal gesmaakt hebben. Waarom snijd je de coquilles in?

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk
Kan de Pernod beter intrekken en met kort bakken trekt de hitte sneller in de coquille. En het ziet er mooi uit.
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.632
niebek zei:
ziet er heerlijk uit.
hoelang heb je ze indirect bereid?
Doe dat meer op gevoel, maar ik schat een minuut of 5
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
8.005
Dat ziet er heerlijk uit.
Geweldig
 
Bovenaan Onderaan