- Berichten
- 557
Aangezien ik met de kerst familie op bezoek krijg, heb ik besloten een Braziliaanse brisket uit de vriezer klaar te maken. Dit is mijn eerste full packer ooit dus best een risico zo met een kerstdiner voor de deur..
Afgelopen donderdag ochtend de brisket van 4,5 kg uit de vriezer gehaald en in de koelkast laten ontdooien. Mijn plan was om hem zaterdag te injecteren en te rubben en zondagochtend vroeg te bereiden.
De brisket was al zeer goed getrimd en ik hoefde heel weinig hard vet te trimmen.
De brisket is van bbquality en grain fed.
Na wat hard vet en wat dunne randen getrimd te hebben, heb ik de brisket gerubt met de beef rub van jort. Daarnaast geïnjecteerd met runderbouillon.
.
Daarna een nacht in koelkast en de wekker op 6:00 uur gezet. Ik heb mn kamado joe op zaterdagavond al zoveel mogelijk voorbereid zodat ik zondagochtend met mijn slaaphoofd zo min mogelijk hoefde te doen
Aangezien de weersvoorspellingen niet best waren, heb ik besloten met de nieuwe inktbird controller aan de slag te gaan. Zo kon ik ook de rest van het diner voorbereiden en gezellig doen met de familie.
Na 2 uur op 115 en eiken rookhout voor de eerste keer gaan sprayen met appelazijn/water.
Na 3 uur weer sprayen.
Na 4 uur roken van de bbq gehaald.
Daarna ingepakt in aluminium folie en bij 96 ging het prikken goed en een half uur laten uitwasemen.
Vervolgens ingepakt in nieuwe folie en 2 uur laten rusten.
Het resultaat was echt veeel beter dan verwacht!!
Bekijk bijlage 60407
Echt heerlijk sappig en vooral de point was echt goddelijk!
Als voorgerecht vitello tonato bonbons en als sides bij het hoofd een truffel aardappelpuree en spruiten met gepofte kastanjes gemaakt.
Fijne dagen nog allemaal!!
Afgelopen donderdag ochtend de brisket van 4,5 kg uit de vriezer gehaald en in de koelkast laten ontdooien. Mijn plan was om hem zaterdag te injecteren en te rubben en zondagochtend vroeg te bereiden.
De brisket was al zeer goed getrimd en ik hoefde heel weinig hard vet te trimmen.
De brisket is van bbquality en grain fed.
Na wat hard vet en wat dunne randen getrimd te hebben, heb ik de brisket gerubt met de beef rub van jort. Daarnaast geïnjecteerd met runderbouillon.
Daarna een nacht in koelkast en de wekker op 6:00 uur gezet. Ik heb mn kamado joe op zaterdagavond al zoveel mogelijk voorbereid zodat ik zondagochtend met mijn slaaphoofd zo min mogelijk hoefde te doen
Aangezien de weersvoorspellingen niet best waren, heb ik besloten met de nieuwe inktbird controller aan de slag te gaan. Zo kon ik ook de rest van het diner voorbereiden en gezellig doen met de familie.
Na 2 uur op 115 en eiken rookhout voor de eerste keer gaan sprayen met appelazijn/water.
Na 3 uur weer sprayen.
Na 4 uur roken van de bbq gehaald.
Daarna ingepakt in aluminium folie en bij 96 ging het prikken goed en een half uur laten uitwasemen.
Vervolgens ingepakt in nieuwe folie en 2 uur laten rusten.
Het resultaat was echt veeel beter dan verwacht!!
Bekijk bijlage 60407
Echt heerlijk sappig en vooral de point was echt goddelijk!
Als voorgerecht vitello tonato bonbons en als sides bij het hoofd een truffel aardappelpuree en spruiten met gepofte kastanjes gemaakt.
Fijne dagen nog allemaal!!
Laatst bewerkt: