- Berichten
- 20.927
Vandaag was het een mooie dag om iets te maken voor de fotowedstrijd.
Het idee was om een chocolade-frambozentaart te maken.
Eerst het fonceerdeeg gemaakt en voor twee uur de koelkast in. Dan uitrollen tussen twee lagen huishoudfolie, tot een dikte van twee a drie millimeter
Leg het uitgerolde deeg in de vorm van 20 cm, snijd het overtollig deeg eraf. Prik de bodem in en plaats een uitsteker van 6cm in het midden.
Verwijder het deeg aan de binnenkant van de steker. Maak aan de buitenkant van de steker een rand van 2 cm deeg. Dan voor 17 minuten indirect op een bbq van 190C.
Na zeventien minuten haal je de vorm van de bbq en laat je die licht afkoelen.
Maak nu de chocolade ganache door in een pan melk, slagroom en boter tegen de kook te brengen en Dan over de pure chocolade te gieten, dit doe je in drie gedeeltes om de structuur van de chocolade niet kapot te maken.
Als het mengsel mooi glad is voeg je twee geklutste eieren toe en roer je het mengsel weer glad. Tik de bak een paar keer op het aanrecht zodat alle luchtbellen eruit zijn. Doe nu de ganache in de vorm en zet hem, indirect, terug op de bbq voor 15 minuten.
Als de de vijftien minuten voorbij zijn, mag hij van de bbq. Laat hem afkoelen en zet hem voor twee uur in de koelkast.
Klop nu slagroom op en smeer de bovenkant van de taart dicht en vul hem op met frambozen.
Bestrooi met poedersuiker en maak het af met wat honey cress
Nog even een dwarsuitsnede en dan.....
Bedankt voor het kijken.
Het idee was om een chocolade-frambozentaart te maken.
Eerst het fonceerdeeg gemaakt en voor twee uur de koelkast in. Dan uitrollen tussen twee lagen huishoudfolie, tot een dikte van twee a drie millimeter
Leg het uitgerolde deeg in de vorm van 20 cm, snijd het overtollig deeg eraf. Prik de bodem in en plaats een uitsteker van 6cm in het midden.
Verwijder het deeg aan de binnenkant van de steker. Maak aan de buitenkant van de steker een rand van 2 cm deeg. Dan voor 17 minuten indirect op een bbq van 190C.
Na zeventien minuten haal je de vorm van de bbq en laat je die licht afkoelen.
Maak nu de chocolade ganache door in een pan melk, slagroom en boter tegen de kook te brengen en Dan over de pure chocolade te gieten, dit doe je in drie gedeeltes om de structuur van de chocolade niet kapot te maken.
Als het mengsel mooi glad is voeg je twee geklutste eieren toe en roer je het mengsel weer glad. Tik de bak een paar keer op het aanrecht zodat alle luchtbellen eruit zijn. Doe nu de ganache in de vorm en zet hem, indirect, terug op de bbq voor 15 minuten.
Als de de vijftien minuten voorbij zijn, mag hij van de bbq. Laat hem afkoelen en zet hem voor twee uur in de koelkast.
Klop nu slagroom op en smeer de bovenkant van de taart dicht en vul hem op met frambozen.
Bestrooi met poedersuiker en maak het af met wat honey cress
Nog even een dwarsuitsnede en dan.....
Bedankt voor het kijken.