BasBQ
Beef en Steak

Chipotle-Honey kippendijen

Patric

Sprokkelaar
Berichten
31
Dit is mijn go-to dinner voor een doordeweekse middag geïnspireerd door een recept van Jord Althuizen.

20220801_140550.jpg


De marinade is als volgt:
- rasp en sap van één limoen
- verse jalapeño, fijngesnipperd
- teen knoflook, fijngesnipperd
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- versgemalen peper & zout
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijnpoeder
- verse peterselie

20220801_125436.jpg


Ik laat de kip +/- 2 uur marineren en dan grill ik de kippendijen boven direct vuur op een verhoogd rooster tot een kerntemperatuur van 75 graden.
 
Dit klinkt een beetje Mexicaans. En ziet er lekker uit.
Heb het recept gelijk even opgeslagen. Ga ik zeker proberen. Tnx voor de inspiratie.
 
Voorgelegd aan de CEO. Wordt met spoed op het dienstrooster geplaatst.
Lekker.
 
Ziet er lekker uit!
Gaan we maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan