BasBQ
Beef en Steak

Chinese spareribs met heersende ketjapsaus

 
 

DMM

Stoker
Berichten
340
Vandaag de wsm 37 weer uit de kast voor wat chinese babybacks..  Recept beetje afgekeken van bbq-helden..en dan iets anders.. (geen hoisin maar zoete ketjap... Geen uien... Wel tamarinde pasta) http://bbq-helden.nl/recepten/chinese-spare-ribs

bcdca85bb63b8b5097248613443006eb.jpg


Mooie slab gehaald bij aalvink op de markt... Ontvliezen.. Ribs in de marinade

326915b2fdc2c16a3f5928b1cfdb2296.jpg

323e7eebfae5565aeb878a360d55da63.jpg


Wsm aan... Mooi op 110 op het rooster.. Hout erin. Ik rook vandaag met mesquite, twee handen vol.

0eed964b3d851afdefed69865abebf70.jpg

87943d0afcd6825d3bbb3d56df9ad541.jpg


Daar gaat ie dan.. :)

3011b5cc18e13de21842517c67cb3e6a.jpg


Na 2 uur de eerste mop met de ingekookte marinade..  Elk half uur hierna weer..

f29fb0b4b9684a0c98358535c08f8469.jpg


Na 3 uur inpakken... Appelsap erbij.. Uurtje laten liggen..

df2bf20426dc40630000cc8992d3c1c5.jpg


Daarna uitpakken en weer uurtje op het rooster.. Weer elk half uur moppen met marinade..

f614ef96ed14ad5b73754a582c2c6554.jpg


En klaar!  Als saus een ketjapsaus die m'n zwager vorige week uit de mouw schudde..  Past er perfect bij! :)

Saus met ketjap, vissaus, ketchup,honing,suiker,knoflookpoeder,gembersiroop en rijstazijn.. Zal recept bij de sauzen neerzetten.

Eten met patat en een caesar salade :D

Deze blijft aardig hoog op het lijstje, fingerlicking good .. wordt zeker weer eens gemaakt !

 
Die zien er echt Topper Jopper uit man!
 
Lekker hoor. Ben ook benieuwd naar de saus
 
Mooie plaatjes en ongetwijfeld heerlijke smaakjes....deze wil ik ook nog eens uitproberen, dank voor het delen,
 
Gimme gimme!
 
Op de site lees ik niets over inpakken, je hebt hiervoor 3-1-1 aangehouden op 110??
 
Dank voor de leuke reacties allen !


dave79 zei:
Op de site lees ik niets over inpakken, je hebt hiervoor 3-1-1 aangehouden op 110??

Ik heb alleen het recept aangehouden qua marinade...voor de rest gebruik ik idd de texas cheat/crutch/geefheteennaam :)

3-1-1, alles zo rond 110C .. (hoewel de smokert op het laatst 115C was, maar da's te verwaarlozen).
 
Ok thnks, gaat op de todo!!
 
zo, lekker. Die ga ik ook maken, en dan met mihoen
 
Net in de marinade gezet!!
Morgen samen met de gebruikelijke ribbels, eens kijken wat we hier van vinden.

Marinade is wel erg dik, en ook ik heb de uien weg gelaten, zie het nut er niet zo van in.
 
Ik ook gedaan gisteravond. Iets meer Indische ribbels van gemaakt met soja, ketjap, knoflook, sambal radjak, djahe en wat honing.  Ben benieuwd!
 
Jaja,

AMAZING!!!

Al een paar keer S&M ribbels gemaakt die een beetje op de azi? tour, maar dit is veel beter!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan