BasBQ
Beef en Steak

chateaubriand

 
 
 

Leo

Forum Meubilair
Berichten
11.363
vanavond een chateaubriand op de bbq
heb hem indirect gebraden op 170 graden, en eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 65 graden.
als kruiden alleen peper en zout gebruikt.

IMG_2819.jpg


IMG_2820.jpg


Hierbij hadden we 2 kleine aardappelpannetjes,

IMG_2818.jpg


IMG_2822.jpg


en champignons in creme fraiche met franse tuinkruiden

IMG_2817.jpg


IMG_2821.jpg


IMG_2825.jpg


lekker zitten smullen samen.

bedankt voor het kijken
 
Wat hebben jullie lekker gegeten Leo!

Kwamen de bijgerechten ook van de barbecue?
 
Mooi, alleen had ik hem er veel eerder afgehaald, runderhaas zou ik nooit verder dan medium rare doen.
 
Leo jij bent weer lekker bezig,ziet er goed uit.
Ik wil nog wel wat meer weten over de bereiding van de champignonen.
 
Ziet er heerlijk uit Leo, jij brengt mensen op ideeën.
M'n meissie is gek op paddo's  :D  Daar wil ik dus ook wel meer over weten
 
Frits zei:
Wat hebben jullie lekker gegeten Leo!

Kwamen de bijgerechten ook van de barbecue?

Ja, heb alles op de bbq bereid, anders had ik er geen foto's van bij durven zetten  ;)
 
Mike v R zei:
Leo jij bent weer lekker bezig,ziet er goed uit.
Ik wil nog wel wat meer weten over de bereiding van de champignonen.

Pascal zei:
Ziet er heerlijk uit Leo, jij brengt mensen op ideeën.
M'n meissie is gek op paddo's  :D  Daar wil ik dus ook wel meer over weten

de kastanje champignons in 2-en gesneden, toen eerst even boven direct vuur aangebakken en toen een bakje ( :-[) kant en klare creme fraiche met tuinkruiden erbij, dat lekker laten pruttelen
 
Kijk, daar wordt je vrolijk van!!!
Beetje uitgebakken bacon en knoflook bij de schampignons, voor net even meer smaak.
Maar zo gaat het er ook prima in hoor
 
theun2969 zei:
Kijk, daar wordt je vrolijk van!!!
Beetje uitgebakken bacon en knoflook bij de schampignons, voor net even meer smaak.
Maar zo gaat het er ook prima in hoor

prima idee Theun, ga ik onthouden voor de volgende keer
 
Mooi stuk vlees heb je daar Leo. Kan me voorstellen dat jullie heerlijk hebben gegeten.
 
Mooi stuk haas. Ik ben het met Noskos eens en zou hem er zeker 10 graden eerder afhalen. Of eerst indirekt bij een lage temperatuur +/100 graden tot +/- 45 graden en dan eraf halen en in folie leggen. Vuurtje even lekker opstoken en dan kort boven de kolen nog even een endsear. Dan krijg je een lekker bbq korstje.
 
Dank voor jullie reacties, zal het ter harte nemen en het de volgende keer zo doen. Sta altijd open voor goede ideeen
 
Mooie maaltijd Leo.
 
Ik ga vandaag die championnnetjes ook even proberen, doe wel eerst wat zelfgemaakte bacon erbij en wat knoflook zoals Theun suggereerde en ik heb gewone kookroom waar ik dan wat peterselie doorheen doe...
 
Terug
Bovenaan Onderaan