BasBQ
Beef en Steak

chateaubriand

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
vanavond een chateaubriand op de bbq
heb hem indirect gebraden op 170 graden, en eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 65 graden.
als kruiden alleen peper en zout gebruikt.

IMG_2819.jpg


IMG_2820.jpg


Hierbij hadden we 2 kleine aardappelpannetjes,

IMG_2818.jpg


IMG_2822.jpg


en champignons in creme fraiche met franse tuinkruiden

IMG_2817.jpg


IMG_2821.jpg


IMG_2825.jpg


lekker zitten smullen samen.

bedankt voor het kijken
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.424
Wat hebben jullie lekker gegeten Leo!

Kwamen de bijgerechten ook van de barbecue?
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.684
Mooi, alleen had ik hem er veel eerder afgehaald, runderhaas zou ik nooit verder dan medium rare doen.
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
Leo jij bent weer lekker bezig,ziet er goed uit.
Ik wil nog wel wat meer weten over de bereiding van de champignonen.
 

Blacklegend

Stoker
Berichten
300
Ziet er heerlijk uit Leo, jij brengt mensen op ideeën.
M'n meissie is gek op paddo's  :D  Daar wil ik dus ook wel meer over weten
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
Frits zei:
Wat hebben jullie lekker gegeten Leo!

Kwamen de bijgerechten ook van de barbecue?

Ja, heb alles op de bbq bereid, anders had ik er geen foto's van bij durven zetten  ;)
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
Mike v R zei:
Leo jij bent weer lekker bezig,ziet er goed uit.
Ik wil nog wel wat meer weten over de bereiding van de champignonen.

Pascal zei:
Ziet er heerlijk uit Leo, jij brengt mensen op ideeën.
M'n meissie is gek op paddo's  :D  Daar wil ik dus ook wel meer over weten

de kastanje champignons in 2-en gesneden, toen eerst even boven direct vuur aangebakken en toen een bakje ( :-[) kant en klare creme fraiche met tuinkruiden erbij, dat lekker laten pruttelen
 

theun2969

Kooltjesharker
Berichten
147
Kijk, daar wordt je vrolijk van!!!
Beetje uitgebakken bacon en knoflook bij de schampignons, voor net even meer smaak.
Maar zo gaat het er ook prima in hoor
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
theun2969 zei:
Kijk, daar wordt je vrolijk van!!!
Beetje uitgebakken bacon en knoflook bij de schampignons, voor net even meer smaak.
Maar zo gaat het er ook prima in hoor

prima idee Theun, ga ik onthouden voor de volgende keer
 
R

RoyzRoyz

Gast
Mooi stuk vlees heb je daar Leo. Kan me voorstellen dat jullie heerlijk hebben gegeten.
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
Mooi stuk haas. Ik ben het met Noskos eens en zou hem er zeker 10 graden eerder afhalen. Of eerst indirekt bij een lage temperatuur +/100 graden tot +/- 45 graden en dan eraf halen en in folie leggen. Vuurtje even lekker opstoken en dan kort boven de kolen nog even een endsear. Dan krijg je een lekker bbq korstje.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
Dank voor jullie reacties, zal het ter harte nemen en het de volgende keer zo doen. Sta altijd open voor goede ideeen
 

Joris

Kooltjesharker
Berichten
122
Mooie maaltijd Leo.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.684
Ik ga vandaag die championnnetjes ook even proberen, doe wel eerst wat zelfgemaakte bacon erbij en wat knoflook zoals Theun suggereerde en ik heb gewone kookroom waar ik dan wat peterselie doorheen doe...
 
Bovenaan Onderaan